MojWindows

Produktová séria ThinkPad tento rok oslávi svoje 25. narodeniny. Ako memento tomuto výročiu sa Lenovo, ktoré sériu ThinkPad od IBM získalo, rozhodlo vytvoriť špeciálny notebook ThinkPad 25 s klasickými dizajnovými prvkami aké by sme našli na retro ThinkPadoch. Termín oficiálneho odhalenie bol síce stanovený na začiatok októbra, no nemeckému portálu WinFuture sa informácie o konfigurácii spolu s produktovými snímkami podarilo získať už teraz.

Lenovo ThinkPad 25 má vychádzať z existujúceho modelu T470. Po stránke dizajnu nebude chýbať tradičný červený TrackPoint, farebné logo ThinkPad, špeciálne tvarované klávesy, či modrý Enter. Celý názov tohto notebooku by podľa uniknutých snímok mal znieť ThinkPad Anniversary Edition 25. Vybavený má byť 14-palcovou obrazovkou s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov, procesorom Intel Core i7-7500U, 16 GB operačnej pamäte, 512 GB SSD a grafickou kartou Nvidia GeForce 940MX.

Napriek tomu, že dizajnové prvky navodzujú dojem starého ThinkPadu, v skutočnosti tu nájdeme všetky moderné prvky, ktoré by sme mohli očakávať. Nachádza sa tu USB-C, trojica klasických USB portov, čítačka SD kariet, HDMI, sieťový konektor a dokonca nechýba ani LTE modem. Podľa dostupných správ bude notebook vybavený aj čítačkou odtlačkov prstov a webkamerou s podporou pre funkciu Windows Hello.

26.09.2017

+