MojWindows

Headset HoloLens si od svojho uvedenia našiel cestu už k viacerým priemyselným využitiam. Žiadnou veľkou neznámou nie je ani pre automobilku Ford, ktorá ho aktuálne plánuje vo veľkom používať. Pilotná fáza projektu, ktorý túto technológiu zavádza do výrobného procesu má za sebou ročnú prevádzku, a tá podľa všetkého dopadla nadmieru úspešne.

Ford HoloLens experimentálne využíval primárne pri práci s vizualizáciou a testovaním produktov, čo malo inžinierom a dizajnérom podstatne uľahčiť prácu, ako aj skrátiť časovú náročnosť týchto procesov.

Automobilky štandardne pri návrhu dizajnu využívajú hlinené modely životnej veľkosti, ktoré často musia od základov prepracovávať pokiaľ všetko nevystrelí správnym smerom. Zapojením headsetu HoloLens je ale možné využívať ľahko upraviteľné hologramy, čo dizajnérom umožňuje prechádzať viacero návrhov takmer v reálnom čase. Zároveň môžu zapojiť aj rôzne simulačné nástroje a získať tak lepšiu predstavu, ako sa daný návrh bude správať v reálnom prostredí.

Ford pri používaní HoloLens vyzdvihuje aj možnosť spolupráce medzi viacerými členmi jedného tímu, kedy všetci vidia rovnakú vec, vďaka čomu dokážu efektívnejšie spolupracovať. Technológia automobilku oslovila natoľko, že ju chce zapojiť aj do svojich ďalších projektov.

Náš tip
Netradičná hra HoloGrid: Monster Battle vďaka HoloLens ožíva naplno
21.09.2017

+