MojWindows

Spoločnosť Epson v úvode týždňa oznámila, že jej stávka na atramentovú technológiu sa vypláca. V prvom štvrťroku roku 2017 získala podľa analytickej spoločnosti IDC 40% európskeho trhu s atramentovými tlačiarňami. Tento výsledok prichádza v čase, kedy analytici špekulujú o konsolidácii v tlačiarenskom odvetí v dôsledku celkového zmenšovania tlačového trhu, ktorý je však v niektorých prípadoch vysoko hodnotný a ziskový.

Dlhodobá orientácia na atramentovú tlač a ďalšie investície

Spoločnosť Epson sa dlhodobo zameriava na atramentovú tlač, ktorú považuje za vysoko flexibilnú technológiu, ktorá dáva podnikom špecifické výhody, ako žiadna iná technológia na trhu. Na základe svojich analýz Epson očakáva ďalší rast počas zvyšku roka 2017, ako aj v nasledujúcich rokoch.

Cieľ naďalej sa v oblasti atramentovej technológie zlepšovať bol podporený investíciou vo výške 400 miliónov € do nových výrobných závodov v Japonsku a iných trhoch, sa zvýšil o ďalších 185 miliónov €. Táto suma je určená na vývoj atramentovej technológie PrecisionCore po dobu ďalších troch rokov.

Tlačiareň Epson Workforce Enterprise, ktorá bola na trh uvedená na začiatku tohto roka, je navrhnutá pre trh s vysokorýchlostnými atramentovými tlačiarňami, ktorý podľa IDC sľubuje veľké príjmy.

Prognóza IDC naznačuje sľubnú budúcnosť pre atrament

Podľa prognózy spoločnosti IDC je sústredenie sa na technológiu atramentovej tlače základom stratégie spoločnosti Epson na zvýšenie podielu na trhu v sektore firemnej tlače v regióne EMEA, ktorý má hodnotu 38 miliárd €.

Phil Sargeant so spoločnosti IDC varuje, že „v momente konsolidácie v rámci odvetvia niektoré značky pravdepodobne zaniknú, takže na danom trhu zostanú rovnako víťazi aj porazení.“ Víťazmi budú tie spoločnosti, ktoré investujú dostatočné zdroje do oblastí, ktoré sú na vzostupe a najúspešnejšie tak súťažia o budúci zdroj príjmu.

IDC tiež odhaduje, že celkový trh s atramentovými technológiami zaznamená v západnej Európe do roku 2020 mieru rastu 10,2%. Atramentová technológia si má v najbližších rokoch upevňovať svoju pozíciu a zvyšovať podiel na trhu s kancelárskym vybavením.

25.09.2017

+