MojWindows

D-Link počas minulého týždňa predstavil dva nové vysokorýchlostné routery, určené primárne pre modernú domácnosť, kde narastá využívanie multimédií vo vysokom rozlíšení a rastie počet prepojených zariadení.

Výrobca uvádza, že novinky AC1900 MU-MIMO Wi-Fi gigabitový EXO router DIR-878 a AC2600 MU-MIMO Wi-Fi gigabitový EXO router DIR-882 ponúkajú najvyššie rýchlosti bezdrôtového prenosu a najrozsiahlejšie pokrytie, aké sú dostupné na súčasnom trhu.

Obidva routery sú vybavené technológiou MU-MIMO, ktorá umožňuje vysielať/prijímať veľké množstvo dát do/z niekoľkých zariadení súčasne, čo výrazne zvyšuje priepustnosť siete a odozvu aplikácií. Doplnková funkcia Advanced AC SmartBeam smeruje bezdrôtový signál tam, kde je potrebné zlepšovať dosah bezdrôtového pripojenia.

Ako kľúčové aspekty noviniek D-Link uvádza

  • Lepšie Wi-Fi pripojenie pre viac zariadení – Technológia 802.11ac v pásme 5 GHz prináša kvalitnejšie pripojenie a väčšiu dátovú priepustnosť pre všetky domáce bezdrôtové zariadenia.
  • Kvalita prenosu – Zabudovaný QoS engine umožňuje riadiť prioritu prevádzky, čo zaisťuje optimálnu šírku pásma podľa typu aplikácie.
  • Zvýšený výkon a spoľahlivosť – Technológia Dual-band s funkciou SmartConnect rozdeľuje prevádzku do dvoch Wi-Fi prenosových pásiem, čím optimalizuje výkon a spoľahlivosť siete.
  • Spoľahlivý káblový prenos – Gigabitové ethernetové porty pre sieťové úložisko dát (NAS) a herné konzoly.
  • Ľahké zabezpečenie – Funkcia Wi-Fi Protected Setup (WPS) zaistí šifrované bezdrôtové pripojenie nových zariadení do siete bez nutnosti robiť zložité nastavenia alebo vytvárať heslá. Integrovaný firewall zabezpečí kontrolu prístupu do siete a chráni pred nebezpečnými útokmi.
  • Okamžité zdieľanie súborov – Jeden port Super Speed USB 3.0 a jeden port USB 2.0 na routeri DIR-882 uľahčujú zdieľanie dokumentov, filmov, obrázkov a hudby v celej domácej sieti.

DIR-878 bude k dispozícii na Slovensku a v Českej republike za odporúčanú maloobchodnú cenu 133,90€, DIR-882 za odporúčanú maloobchodnú cenu 149,90€.

18.09.2017

+