MojWindows

Spoluzakladateľ Microsoftu a najbohatší človek na svete, Bill Gates, sa popri svojom aktívnom živote filantropa naďalej pohybuje vo svete technológií, a tak je celkom prirodzené, že sa občas vyjadrí k nejakej tej téme. Počas rozhovoru pre Fox News okrem iného prezradil, že aktuálne sa rozhodol vymeniť svoj smartfón.

Mobilný Windows je už dlhodobo na masívnom ústupe a nie je tajomstvom, že ani zamestnanci Microsoftu ho už nepoužívajú. Aktuálne sa k nim, ako aj k väčšine spotrebiteľov, navyše pripojil aj Bill Gates, ktorý v rozhovore uviedol, že prešiel na smartfón s operačným systémom Android.

Síce explicitne neuviedol, z ktorej platformy prešiel, no keďže rázne odmietol iPhone, zostávajú už len smartfóny z dielne Microsoftu. Gates taktiež nespomína konkrétny model smartfónu, no to, že promptne prízvukoval ako na ňom používa množstvo softvéru z dielne Microsoftu, vyvolalo špekulácie, či náhodou nepôjde o Samsung Galaxy S8 Microsoft Edition.

Hoci Gates už dlhodobo nezastával žiadnu výkonnú pozíciu, ktorá by mohla oficiálne ovplyvniť stratégiu Microsoftu v oblasti smartfónov, a považovať ho za zarytého fanúšika platformy nemá opodstatnenie, stále je pomerne zaujímavé dozvedieť sa, že opustil „klub 1%-ných“.

Lumie

26.09.2017

+