MojWindows

Firma ADATA počas tohto týždňa potvrdila, že jej UHS-I Class 10 pamäťové microSDXC/microSDHC karty teraz podporujú nový štandard A1 vyhlásený SD Association. Nový štandard A1 je súčasťou špecifikácie SD 5.1 a bol navrhnutý preto, aby umožnil spustenie aplikácií priamo z externých úložísk. Tým posúva tradičné SD karty používané iba na ukladanie fotiek a videí zase o kúsok ďalej. Súčasne ADATA pridala do všetkých svojich Premier Pro microSD a SD kariet podporu nakrúcania videí v rýchlostiach V10 a V30, tj. dátový tok najmenej10 MB/s, resp. 30 MB/s.

SD karty teraz vedia spúšťať aplikácie bez sekania

SD Association dlho sľubovala nový štandard SD 5.1, ktorého súčasťou je tiež štandard A1. Vďaka tomu sa podarilo dokázať, že microSD a SD karty môžu ponúknuť dostatočné prenosové rýchlosti a počty IOPS operácií potrebné k tomu, aby bolo možné spúšťať priamo z kariet väčšinu aplikácií bez zasekávania.

Vďaka štandardu A1 a jeho budúcim kolegom budú môcť používatelia inštalovať omnoho viac aplikácií než v súčasnosti, pretože sa im prístupní dodatočné úložisko schopné spúšťať ich bez výrazných obmedzení.

Ďalšia voľba pre video nadšencov

Súčasne s tým pridáva ADATA do všetkých svojich Premier Pro SD, microSDXC a microSDHC kariet podporu natáčania videí v rýchlostiach V10 a V30. I keď najrýchlejšie pamäťové karty ADATA podporujú nahrávanie s rýchlosťou V90 (90 MB/s), výskumy ukazujú, že dopyt po rýchlom a plynulom natáčaní videa je bežný vo všetkých trhových segmentoch.

Neobmedzuje sa tak len na profesionálov, ktorí sú ochotní zaplatiť vysoké ceny za špičkové karty. Rozmach 4K videí vedie k tomu, že stále viac používateľov požaduje rýchlosť dostačujúcu pre natáčanie videí. Práve na tento narastajúci dopyt sa ADATA snaží reagovať.

Náš tip
Western Digital má rekordnú microSD kartu, ponúka až 400 GB kapacitu

ADATA Memory Cards

 

05.09.2017

+