MojWindows

Väčšina herných nadšencov sa určite zhodne, že okrem grafického spracovania a hrateľnosti je dôležitým aspektom aj hudba a pokiaľ virtuálne dobrodružstvá sprevádza  kvalitný hudobný podklad, celkový zážitok sa posúva o triedu vyššie. Nie je preto veľkým prekvapením, že majitelia konzoly Xbox One sa dlhú dobu dožadovali pridania podpory pre prehrávanie hudby na pozadí, až kým ich Microsoft nevypočul.

Počúvanie hudby na pozadí je pritom veľmi jednoduché. Aplikáciu stačí spustiť, vybrať si hudbu, ktorú chcete počúvať, stlačiť tlačidlo Home a presunúť sa do obľúbenej hry. Každý však preferuje niečo iné, a to platí aj pre služby s hudobným obsahom, či spôsobom prehrávania, preto je dobré vedieť, ktoré aplikácie patria medzi tie najlepšie pre Xbox One s podporou prehrávania na pozadí. Ponuka je našťastie dostatočne rôznorodá a na svoje by si mal prísť každý.

Náš tip
3 spôsoby ako je k počítaču s Windows 10 možné pripojiť gamepad Xbox One

Moodflow

Moodflow je jednoduchý, no unikátny hudobný prehrávač prepojený na databázu piesní rozdelenú do kategórií, prostredníctvom ktorých sa snaží vybrať obsah podľa aktuálnej nálady používateľa. Na výber je 16 hudobných kategórií, kde sa nachádzajú možnosti ako: Happy, Melancholic, Calm, Sunny, Sad, Angry, Relax a podobne. Po spustení aplikácie si stačí vybrať tú, ktorá vám aktuálne najviac vyhovuje a Moodflow zariadi zvyšok. Aplikácia v podstatne funguje ako vaše súkromné rádio, kde si zvolíte preferovaný typ hudby.

V prípade, že sa vám niektorá pesnička zapáči, môžete si ju zaradiť medzi obľúbené, a po čase sa k nej dokážete ľahko vrátiť. Piesne, ktoré sa vám naopak nepáčia môžete preskočiť. Táto možnosť je ale v bezplatnej verzii aplikácie limitovaná len na päť použití denne. Pokiaľ by ste ju teda chceli používať pravidelnejšie, musíte si priplatiť za plnú verziu (1,99€). Pri prehrávaní na pozadí, ale túto možnosť asi nebudete využívať príliš často.

MyTube!

Pokiaľ preferujete prehrávanie hudby zo služby YouTube, pre svoju konzolu Xbox One nenájdete lepšieho pomocníka ako aplikáciu MyTube!. Hoci dostupná je aj oficiálna aplikácia YouTube, tá v porovnaní s MyTube! pôsobí ako chudobný príbuzný. Tvorcovia si dali poriadne záležať, vďaka čomu je práve aplikácia tretej strany vytvorená s dôrazom na rozhranie konzoly a funkcie požadované používateľmi.

Pokiaľ si chcete vychutnať prehrávanie obsahu z YouTube na pozadí počas toho ako na svojej konzole hráte hry, musíte si zakúpiť plnú verziu tejto aplikácie. Stojí to však za to.

Simple Background Music Player

Úplne jednoduchá aplikácia, pokiaľ chcete na pozadí prehrávať hudbu z USB kľúča alebo externého disku. Všetko čo musíte urobiť, je vytvoriť na médiu zložku Xbox Music Library a presunúť tam hudobné súbory vo formáte MP3, M4A, MP4, FLAC alebo WMA. Potom ho stačí už len pripojiť ku konzole a cez aplikáciu sa pustiť do prehrávania. Veľkým nedostatkom je to, že aplikácia dokáže prehrávať maximálne 200 súborov. Znamená to, že pokiaľ máte na médiu uloženú obrovskú hudobnú knižnicu, dostupných vám bude len prvých 200 piesní.

Far Cry 3

Soundcloud

Hudobná streamovacia služba SoundCloud, ktorá združuje populárnu a alternatívnu hudbu, audioknihy, ale aj takzvané podcasty vydala pre hernú konzolu Xbox One svoju oficiálnu aplikáciu, ktorá je dostupná bezplatne. Služba pôvodne vznikla s cieľom ponúkať jednoduchý spôsob, ako hudobníci môžu digitálnym spôsobom zdieľať svoju tvorbu. Okolo roku 2014 síce prešla na tradičnejší model a zaviedla aj ponuku predplatného, napriek tomu však naďalej bezplatne ponúka viac ako 120 miliónov hudobných súborov. Prehrávanie hudby na pozadí je navyše možné využívať aj bez plateného účtu, čo je skvelá správa.

Spotify

Momentálne jedna z najpopulárnejších služieb pre streamovanie hudobného obsahu si svoje miesto na konzole Xbox One našla aj prostredníctvom oficiálnej aplikácie. Používateľom po celom svete ponúka viac ako 30 miliónov skladieb rôznorodých žánrov a pre Xbox One ponúka všetky kľúčové funkcie, na ktoré ste si mohli zvyknúť z klienta pre počítače. Nechýba dokonca ani podpora pre prémiové funkcie, vrátane Spotify Connect na vzdialené ovládanie prehrávania pomocou smartfónu, tabletu, či počítača.

Vďaka podpore pre prehrávanie hudby na pozadí, dostupné funkcie a ponúkaný obsah, ide momentálne asi o najlepšiu aplikáciu pre streamovanie hudby počas hrania na konzole Xbox One. Používať sa pritom dá s prémiovými, ako aj s bezplatnými účtami.

Náš tip
Najlepšie aplikácie pre Windows 10 podľa používateľov

Spotify Xbox One 4

18.08.2017

+