MojWindows

Služba Xbox Game Pass, ktorú je možné označiť ako „herný Netflix“ bude od 1. septembra po pomerne krátkom čakaní dostupná aj pre Slovensko. Funguje to tak, že majitelia konzoly Xbox One za mesačný poplatok získajú prístup k viac ako stovke hier, vrátane najnovších titulov, či spätne kompatibilných hier z konzoly Xbox 360.

Tie si môžu vychutnávať pokiaľ majú v službe aktívne členstvo. Mesačný poplatok je stanovený na 9,99€, čo je s prihliadnutím na dostupný obsah skutočne príjemná cena. Za to, čo predplatiteľ ročne minie za členské, by si štandardne totiž mohol zakúpiť tak 3 – 4 nové hry pre Xbox One. Xbox Game Pass navyše poskytuje 14-dňovú bezplatnú skúšobnú verziu, počas ktorej si hráči môžu vyskúšať, či im služba vyhovuje.

Stále však platí, že pokiaľ sa chcú v jednotlivých hrách zapojiť do režimu viacerých hráčov musia mať aktívne členstvo aj v službe Xbox Live Gold. Hry si taktiež musia sťahovať priamo na pevný disk konzoly a nemôžu ich teda priamo streamovať. Používatelia sa tak musia pripraviť na sťahovanie väčšieho objemu dát, no na druhej strane odpadajú potencionálne problémy s odozvou alebo možným znížením kvality.

Pokiaľ sa používateľom služby Xbox Game Pass niektorá z hier alebo herných rozšírení zapáči a chcú ich vlastniť permanentne, môžu pri kúpe využiť zľavy až do 20%. Platí to však len pre Xbox One hry, ktoré sa aktuálne nachádzajú v ponuke služby.

22.08.2017

+