MojWindows

Windows Store, obchod s aplikáciami a ďalším obsahom, prešiel od svojho uvedenia množstvom zmien. Len nedávno sa nevyhol veľkej očiste, kedy sa Microsoft snažil zvýšiť kvalitu ponúkaného obsahu, dočkal sa viacerých vylepšení, ktoré reagovali na spätnú väzbu zo strany používateľov a menil sa dokonca aj proces pre vloženie aplikácií.

Aktuálne sa ale Windows Store dostal do pozornosti kvôli problematickým aplikáciám, ktoré sú ponúkané aj napriek tomu, že pred zverejnením musia prejsť kontrolným procesom. Ako sa ukázalo, cez Windows Store je dostupné veľké množstvo aplikácií, ktoré poskytujú prístup k nelegálnemu obsahu, prevažne filmového a hudobného priemyslu. Táto situácia sa pritom týka aplikácií pre počítače, smartfóny, ako aj konzolu Xbox One.

Konkrétne ide o aplikácie pre streamovacie platformy, ktoré používateľom vo veľkom ponúkajú nelegálne získaný obsah, kvôli čomu tak proti nim bojujú filmové štúdiá a vydavateľstvá. Podobné aplikácie sa síce objavujú pomerne často aj v konkurenčných obchodoch, no tam sa však príliš dlho neohrejú. V prípade Windows Store je ale situácia trochu iná. Ako upozornil portál Torrent Freak, obchod, ktorý spravuje Microsoft je takými aplikáciami priam preplnený.

Microsoft dokonca niektoré kvôli svojim algoritmom prezentuje v sekcii populárnych aplikácií a časť z nich obsahuje aj reklamy integrované cez oficiálnu reklamnú platformu redmondského giganta. Situácia tak upozorňuje na fakt, že schvaľovacie procesy sú napriek viacerým zmenám stále problematické a nedotiahnuté.

Zo strany Microsoftu určite dôjde k náprave, nakoľko podobne problematický obsah odstraňuje pomerne často, no skutočnosť, že aplikácie sa do obchodu vôbec dostali je pomerne zarážajúca. Tvorcovia sa totiž nesnažia skryť povahu svojich výtvorov, ktoré nesú nápadné názvy ako „Free Movie HD“, „Free Movies Online 2020“, či „FreeFlix HQ“.

Náš tip
Microsoft aktualizoval pravidlá pre Windows Store, odstraňuje herné emulátory

windowsstore

22.08.2017

+