MojWindows

Microsoft v priebehu tohto týždňa oznámil, že po viac ako 20 rokoch sa pustil do aktualizácie farebnej schémy, ktorú využíva rozhranie Windows Console. V podstate ide o prostredie, v ktorom beží Príkazový riadok, PowerShell a Windows Subsystem for Linux. Preddefinované farby boli upravené tak, aby sa zlepšila čitateľnosť tmavých farieb na moderných obrazovkách a Konzola zároveň dostala moderný nádych.

Upravené rozhranie Konzoly bude súčasťou aktualizácie Fall Creators Update, no už teraz ho môžu vyskúšať členovia programu Windows Insider, ktorí sa pustia do čistej inštalácie testovacej zostavy 16257. Pokiaľ totiž najnovšiu testovaciu verziu systému získajú klasicky cez aktualizáciu, zostane im zachovaná pôvodná verzia rozhrania Konzoly.

Nakoľko ale momentálne nie je dostupný obraz disku (ISO) pre vykonanie čistej inštalácie, jedinou možnosťou je inštalácia aktualizácie a následné vykonanie obnovenia systému na výrobné nastavenia. Na to, aby si človek obzrel nové farby v Konzole, ktorú aj tak používa len veľmi sporadicky je to však až príliš veľa práce. Microsoft ale prisľúbil, že už čoskoro zverejní jednoduchý nástroj, pomocou ktorého bude možné novú farebnú schému aktivovať.

Console 1

Zdroj: Microsoft

04.08.2017

+