MojWindows

Intel pred pár dňami predstavil novú generáciu procesorov Intel Core pre notebooky a verejnosť zaujal nielen samotnými procesormi, ale aj produktovým videom, ktoré v sebe obsahovalo Surface Book v čiernej farbe. Nakoľko takýto model nie je na trhu dostupný a Microsoft pre zariadenia rodiny Surface čiernu farbu nepoužil už od čias Surface Pro 2, ktorý bol uvedený pred takmer štyrmi rokmi, na tajomné zariadenie sa prirodzene upriamila obrovská pozornosť zo strany médií aj fanúšikov.

Napriek tomu sa o tomto kúsku nikomu nepodarilo „vydolovať“ žiadne konkrétne informácie. Vyobrazené zariadenie síce môže byť len reklamným renderom, no nakoľko zachytáva vernú kópiu Surface Booku, je možné, že Microsoft skutočne niečo chystá. S ohľadom na vydanie nových procesorov je totiž celkom pravdepodobné, že línia Surface by sa čoskoro mohla dočkať vynovených verzií, ktoré by boli osadené práve 8. generáciou procesorov Intel Core.

Na október má byť podľa zákulisných informácií plánované uvedenie LTE verzie nedávno predstaveného modelu Surface Pro a priestor na použitie nových procesorov by tu preto prirodzene bol. Situácia je ale napriek tomu o niečo komplikovanejšia.

Microsoft totiž patril medzi prvých výrobcov zariadení, ktorí siahli po šiestej generácii procesorov Intel Core a toto rozhodnutie následne sprevádzali viaceré problémy. Tie sa týkali hlavne nových funkcií pre správu spotreby ako je napríklad Connected Standby. Vyriešené to napokon bolo pomocou firmvérovej aktualizácie, no nepríjemná skúsenosť si mohla vybrať svoju daň.

S ohľadom na predošlé skúsenosti je preto možné, že pri nasadzovaní nových procesorov Kaby Lake Refresh bude Microsoft podstatne opatrnejší a s predstavením vynovených produktov chvíľku počká. Napriek tomu sa načasovanie javí ako príliš okaté na to, aby išlo len o prostú náhodu.

Zdroj: TheVerge

28.08.2017

+