MojWindows

Microsoft prostredníctvom sociálnej siete Twitter informoval, že očakávané vylepšenie s názvom Story Remix pre systémovú aplikáciu Fotografie nie je pripravené v pôvodne zamýšľanom rozsahu a k používateľov dorazí bez niektorých možností. Ide však o veľmi špecifické veci ako napríklad importovanie 3D modelov zo služby Remix.com, čo by väčšine používateľov nemalo prekážať. Story Remix je vlastne rozšírením aplikácie Fotografie a v aktuálnej testovacej verzii umožňuje z fotografií jednoduchým spôsobom vytvárať krátke videá s rôznymi prechodmi, popismi a hudbou.

remix3ddelayed

Hoci v rámci testovacích zostáv zatiaľ nie je dostupná možnosť pre samotné vkladanie 3D objektov do videí, podľa informácií z Microsoftu to neznamená, že nebude pripravená pre vydanie Fall Creators Update. Práve práca s 3D objektami a efektami vyvolala najväčší záujem pri pôvodnej prezentácii funkcie Story Remix a jej doterajšia absencia preto prekvapila. Vložené prvky sa totiž dokážu správať tak, ako keby boli prirodzenou súčasťou scény, čo je rozhodne zaujímavé a vo výsledku pôsobí dobrým dojmom.

Práce na tejto možnosti ale majú napredovať podľa očakávaní a na vydanie Fall Creators Update tak bude pripravená. Nakoľko ide o vec, ktoré vyžaduje zásah len v aplikácii Fotografie, Microsoft ju pridá vo forme aktualizácie cez obchod Windows Store. Táto verzia aplikácie Fotografie bude dokonca dostupná v momente, keď sa Fall Creators Update dostane k verejnosti. Na prácu s 3D objektami by sme teda podľa všetkého nemali čakať, hoci niektoré zdroje hovorili o opaku.

K funkciám Timeline a Cloud Clipboard, ktoré boli pôvodne prezentované ako súčasť aktualizácie Fall Creators Update, no nakoniec boli odložené až do aktualizácie Redstone 4 sa Story Remix nakoniec našťastie nepridáva.

Náš tip
6 skvelých vecí, ktoré sa nakoniec nedostali do Creators Update pre Windows 10

18.08.2017

+