MojWindows

Po dlhšom čakaní je pre Xbox One konečne dostupná oficiálna aplikácia služby Spotify, ktorá do konzolového sveta a obývačiek po celom svete prináša kompletnú hudobnú knižnicu jednej z najpopulárnejších streamovacích služieb. Aplikácia okrem základného prehrávania hudby ťaží aj z možnosti hudbu prehrávať na pozadí, a taktiež podporuje aj všetky výhody prémiového predplatného, vrátane funkcie Spotify Connect.

Práve prostredníctvom tejto funkcie pre používateľov služby Spotify Premium je možné prehrávanie hudby ovládať vzdialene zo smartfónu, prípadne tabletu, čo môže prísť vhod v situáciách, kedy sa chcete vzdialiť od konzoly, no stále si zachovať plnú kontrolu nad tým, čo je prehrávané.

S využitím aplikácie Spotify pre smartfóny so systémom Android a iOS je teda možné spravovať všetky kľúčové aspekty prehrávania, pričom používateľ je limitovaný len dosahom svojej Wi-Fi. Ako smartfón, tak Xbox One totiž musia byť prihlásené do rovnakej Wi-Fi siete. Obidve aplikácie navyše musia byť prihlásené k rovnakému účtu s aktívnym predplatným Spotify Premium.

Čo sa týka smartfónov so systémom Windows 10 Mobile, tu sa aplikácia Spotify dlhodobo nachádza v režime údržby a funkciu Spotify Connect neobsahuje.

Ako ovládať Spotify pre Xbox One z Android a iOS zariadení

  • Nainštalujte si na Xbox One aplikáciu „Spotify Music – for Xbox“, ktorú následne spustite.
  • Zapnite aplikáciu Spotify na svojom smartfóne alebo tablete.
  • Spustite prehrávanie niektorej z piesní.
  • Na spodku obrazovky sa objaví ponuka „Devices Available“, kliknite na ňu a vyberte Xbox One.
  • Na vašej konzole sa začne prehrávať totožná pieseň, pričom teraz môžete prehrávanie ovládať priamo zo svojho smartfónu alebo tabletu.
  • Hotovo.
09.08.2017

+