MojWindows

Microsoft pre webového klienta svojej služby Skype testuje nové rozšírenie Interviews, ktoré umožňuje online upravovanie zdrojových kódov v reálnom čase medzi dvojicou účastníkov. Podporovaný je klasický hlasový, ako aj videohovor. Do zdieľaného kódu môžu zasahovať obidve strany, pričom zmeny sú prirodzene okamžite viditeľné pre všetkých.

Podporovaných je momentálne 7 rozšírených programovacích jazykov: C, C++, C#, Java, JavaScript, Python a Ruby, medzi ktorými je možné v editore prepínať. Rozhranie je rozdelené na dve časti, pričom jedna zobrazuje kód a druhá výsledok jeho vykonania.

Funkcia môže byť lákavá pre vykonávanie pohovorov na rôzne pozície súvisiace so softvérovým vývojom, vývojárske tímy, ktoré potrebujú vzdialene komunikovať a nemôžu využiť špecializované nástroje, či študentov, ktorí pracujú na spoločnom projekte, prípadne chcú získať ďalšie vedomosti od známych, či učiteľov. Funkcia Interviews je na tento účel vhodná, keďže účastníci nemusia neustále prepínať medzi viacerými aplikáciami a všetko majú pred očami.

Používateľ sa môže prihlásiť pomocou existujúceho konta služby Skype, no využiť môže aj konto hosťa. Platí aj to, že do konverzácie je účastníka možné prizvať prostredníctvom vygenerovaného odkazu. Funkcia Interviews je momentálne dostupná prostredníctvom adresy skype.com/interviews a zatiaľ sa nachádza v štádiu verejného testovania, takže nie všetko funguje úplne bezchybne. Či Microsoft počíta s rozšírením funkcie aj do štandardnej aplikácie Skype, zatiaľ nie je známe. Nateraz je podľa zverejnených informácií navyše nutné používať prehliadač Microsoft Edge alebo Chrome.

Náš tip
Mobilná verzia Skype umožňuje posielať peniaze cez PayPal

Skype kodenie

31.08.2017

+