MojWindows

Microsoft počas veľtrhu Gamescom oficiálne predstavil Xbox One X Project Scorpio Edition, špeciálnu verziu novej konzoly určenú pre najväčších fanúšikov. Konkrétne k tomu došlo v nedeľu 20.8, kedy bol spustený aj predpredaj tohto modelu, a ako Microsoft opätovne pripomína, odozva bola ohromujúca.

Počas prvých piatich dní sa v predpredaji predalo viac konzol Xbox One X Project Scorpio Edition ako z ktorejkoľvek inej konzoly Xbox doteraz. Koľko presne kusov to však bolo, Microsoft neuvádza. Úspech novej konzoly je preto ťažké porovnať s predošlými modelmi, či konkurenciou. V predpredajoch známeho obchodu Amazon sa ale konzola Xbox One X Project Scorpio Edition dostala na prvé priečky, pričom tromfla konkurenčnú PlayStation 4 Pro. Presnejšie, konzola od Microsoftu obsadila medzi najpredávanejšími produktami kategórie „Video hry“  66. miesto, a PlayStation 4 Pro sa ocitla na 90. mieste.

Rovnako platí, že u väčšiny predajcov je limitovaná edícia nenávratne vypredaná, čo potvrdzuje, že záujem zo strany hernej komunity tu skutočne je. Najväčšími lákadlami novej konzoly sú masívny výpočtový výkon, hranie v 4K rozlíšení a podpora starších hier, ktoré dostanú značné grafické vylepšenia.

Microsoft navyše pripomína, že podrobností o ďalšej vlne štandardných edícií konzol Xbox One X dostupných v predpredaji zverejní už v najbližšej dobe.

Náš tip
Microsoft vysvetľuje prečo nezverejňuje počet predaných Xboxov

Xbox One X Amazon

30.08.2017

+