MojWindows

Spoločnosť Intel začiatok tohto týždňa využila naplno a predstavila nové procesory pre notebooky a hybridné zariadenia. Hoci nejde o úplne novinky od základov, ale skôr o vylepšenie súčasných modelov, napriek tomu sa pozeráme na nástupcov súčasnej siedmej generácie Kaby Lake. A hoci sú naďalej vyrábané 14nm+ procesom, v porovnaní so súčasnými modelmi majú pri vybraných úlohách, vrátane tých multitaskingových, ponúknuť až o 40% vyšší výkon.

Avizované zvýšenie výkonu malo umožniť zvýšenie počtu jadier, no značnou časťou sa na ňom mali podpísať „ďalšie vylepšenia“. Tie ale Intel bohužiaľ nekonkretizuje. Svoju ôsmu generáciu procesorov označuje ako Kaby Lake Refresh.

Intel-Core-8 2

Intel prezentoval štvoricu procesorov pre notebooky, ktorá pozostáva z modelov Intel Core i5 a i7 so zníženým taktom a TDP na úrovni 15 W. Procesory tohto typu sú označované ako „U-Series“ a vyznačovali sa tým, že aj najvýkonnejší model i7 ponúkal len dve výpočtové jadrá. S novou generáciou ale Intel tento prístup opúšťa a Core i5-8250U, Core i5-8350U, Core i7-8550U a Core i7-8650U sú už štvorjadrové procesory s podporou technológie Hyper-threading. Výrobca tak s porovnaní s predošlou generáciou zdvojnásobil počet jadier aj vlákien (4/8).

Na druhej strane došlo k miernemu zníženiu základných taktov, ktoré sa pohybujú od 1,6 až po 1,9 Ghz. S použitím technológie Turbo Boost 2.0 sa ale môžu vyšplhať na 3,4 až 4,2 Ghz, opäť v závislosti od konkrétneho modelu.

Intel-Core-8

Integrovaný grafický čip nesie označenie Intel UHD Graphics 620, čím Intel upozorňuje na natívnu podporu pre 4K obsah. V porovnaní s predchádzajúcou verziou Intel HD Graphics 620 ale nemalo po stránke architektúry dôjsť k žiadnym zmenám. Prvé notebooky s novými procesormi sa majú na trhu objaviť už počas septembra.

Zdroj: Intel

22.08.2017

+