MojWindows

Séria Forza už nie je čisto konzolovou záležitosťou ako to bývalo niekedy, a keďže aj pripravovaná hra Forza Motorsport 7 bude dostupná pre počítače s Windows 10, vývojári sa do toho rozhodli pustiť naplno a od základov ju optimalizovať. Hoci o minimálnych a odporúčaných požiadavkách sme sa dozvedeli už v polovici júna, teraz sa do pozornosti dostáva skutočnosť, že novinku si bude možné bez väčších problémov vychutnať aj na novších notebookoch s integrovanou grafickou kartou od spoločnosti Intel.

Ako minimálne požiadavky sú v tomto prípade uvedené procesor Intel Core i5-6200U a grafická karta Intel HD 520. To otvára dvere obrovskému zástupu notebookov, na ktorých si majitelia najnovšie hry obvykle nemôžu vyskúšať.

Samozrejme, že z pohľadu vizuálnej kvality a množstva detailov dôjde k určitému kompromisu, no vývojári sa toho snažili „osekať“ tak málo, ako to len bolo možné. Navyše správa, že do závodov sa môžete pustiť aj pri cestovaní, a nemusíte na to vlastniť drahý herný notebook, určite poteší nejedného hráča. Herný engine ForzaTech síce vždy vynikal svojou skvelou optimalizáciou, no vývojári teraz mohli zužitkovať aj skúsenosti, ktoré získali pri tvorbe PC hry Forza Motorsport 6: Apex.

Pripomeňme, že Forza Motorsport 7 vychádza pre konzoly Xbox One a počítače so systémom Windows 10 už 3. októbra. Zároveň ide o titul patriaci do iniciatívy Xbox Play Anywhere.

Forza Poziadavky

23.08.2017

+