MojWindows

Microsoft a Amazon oznámili, že sa rozhodli nadviazať úzku spoluprácu za účelom lepšieho prepojenia digitálnych asistentiek Cortana a Alexa. Už do konca tohto roka plánujú spojiť sily a hoci služby budú naďalej fungovať samostatne, používateľ bude môcť cez jednu asistentku pristupovať aj ku schopnostiam tej druhej. Priamo cez Cortanu tak bude možné využívať možnosti asistentky Alexa a samozrejme aj opačne, cez Alexu využívať možnosti Cortany. Na základe prvotnej integrácie používatelia získajú prístup k unikátnym schopnostiam obidvoch digitálnych asistentiek.

Alexa tak napríklad bude cez Cortanu schopná pristupovať k e-mailom, či kalendárom a používatelia Cortany zase získajú prístup k tým funkciám, ktoré im doteraz mohli chýbať. Napríklad môže ísť o lepšie ovládanie rôznych zariadení v rámci inteligentnej domácnosti alebo nakupovanie cez Amazon. Pre prístup bude potrebné povedať „Hej Cortana, otvor Alexu“, prípadne naopak „Alexa, otvor Cortanu“.

Z dostupných informácií ale vyplýva, že s myšlienkou takejto spolupráce sa spoločnosti pohrávali už dlhú dobu, pričom dohoda začala reálne kontúry naberať v máji minulého roka. Rovnako tak platí, že spoločnosti do blízkej budúcnosti rátajú s ďalším rozšírením prepojenia tejto dvojice. Pripravovaným je prepojenie až do takej miery, že požiadavky používateľa budú vyhodnotené a na spracovanie automaticky odoslané tej asistentke, ktorá ich dokáže spracovať lepšie, vďaka čomu bude používateľ vo výsledku spokojnejší.

Náš tip
Šikovný vývojár posúva asistentku Cortana opäť o niečo bližšie k holografickej verzii

31.08.2017

+