MojWindows

Súčasťou herného veľtrhu Gamescom boli aj oslavy 20. výročia série Age of Empires a Microsoft rozhodne nezaháľal. Fanúšikov potešil ohlásením hneď niekoľkých plánov pre dnes už legendárnu sériu stratégií.

Uvedenie Age of Empires: Definitive Edition

Definitive Edition, vylepšená verzia pôvodnej hry Age of Empires, sa konečne dočkala termínu vydania. Microsoft počas herného veľtrhu Gamescom oficiálne ohlásil, že uvedená bude 19. októbra exkluzívne pre Windows 10. Remastrovaná verzia pôvodného titulu z roku 1997 prinesie novú vizuálnu stránku vrátane podpory 4K rozlíšenia, vynovených modelov vo vysokom rozlíšení a niekoľkých herných vylepšení.

Náš tip
Age of Empires: Definite Edition – návrat legendy v remastrovanej verzii so 4K grafikou

Oznámenie Age of Empires II: Definitive Edition a Age of Empires III: Definitive Edition

Microsoft plánuje nový život vdýchnuť celej sérií svojich legendárnych stratégií a vynovených verzií sa tak dočkajú aj Age of Empires II a Age of Empires III. Okrem ohlásenia nových verzií sme sa zatiaľ nedočkali ďalších informácií, no očakávať môžeme rovnaké vylepšenia, akých sa dočká prvá verzia série.

Pokračovanie série – Age of Empires IV

Poriadnym prekvapením bolo ohlásenie ďalšieho pokračovania série Age of Empires. Microsoft sa rozhodol pokračovať v budovaní impéria a v spolupráci s Relic Entertainment pracuje na novinke Age of Empires IV. Ďalšie podrobnosti zatiaľ zverejnené neboli, no nakoľko má séria Age of Empires svoje miesto v srdciach mnohých hráčov, na nové informácie určite nebudeme dlho čakať.

 

22.08.2017

+