MojWindows

Microsoft začiatkom roka spustil iniciatívu Xbox Live Creators Program, pomocou ktorej chcel  nezávislým a malým vývojárom uľahčiť publikovanie a predávanie hier prostredníctvom obchodu Xbox Store. Okrem jednoduchšieho procesu ako hry dostať k zákazníkom, bola jednou zo výhod aj väčšia voľnosť pri vývoji, vďaka čomu tvorcovia budú do svojich konzolových titulov môcť zabudovať aj podporu pre klávesnicu a myš, samozrejme pokiaľ to bude mať pre danú hru zmysel.

Iniciatíva Xbox Live Creators Program sa ešte stále nachádza v testovacej prevádzke no ako hlási viacero webov, napriek tomu už žne prvé úspechy. Konzoloví hráči zapojení do programu Xbox Insider získali prístup k prvým takto zverejneným hrám. Konkrétne ide o šesticu titulov, pričom polovica z nich je platená a polovica dostupná bezplatne. V obchode Xbox Store majú vyčlenenú samostatnú sekciu „Creators Collection“, vďaka čomu hráči vedia, že nejde o diela veľkých štúdií.

Hra, ktorú chcú vývojári týmto spôsobom publikovať však musí byť vytvorená s použitím platformy Universal Windows Platform. Napriek tomu ale ide o dramatické zjednodušenie ako hry publikovať. Predtým vývojári  museli patriť do veľkého vývojárskeho štúdia alebo byť registrovaní v programe ID@Xbox. S tým súviselo viacero schvaľovacích procesov a limitácií.

Hry dostupné pre členov programu Xbox Insider v okruhu Alpha Ring

  • Whispers in the Dark
  • Stereo Aereo
  • Animal Rivals
  • Derelict Fleet
  • Space Cat!
  • Solitaire HD
20.07.2017

+