MojWindows

Microsoft s júlovou aktualizáciou pre konzolu Xbox One zaviedol zaujímavú novinku, ktorou je prihlasovanie k účtu Xbox Live pomocou prepojeného herného ovládača. Úlohou funkcie s názvom „controller linking“ je uľahčenie prihlasovania pri spustení konzoly.

Po prepojení používateľského účtu s konkrétnym ovládačom sa používateľ k účtu prihlasuje už len pomocou jediného stlačenia tlačidla Xbox. Hoci dostupná je aj možnosť automatického prihlasovania, novinka „controller linking“ predstavuje lepší spôsob prihlasovania pokiaľ je konzola zdieľaná viacerými používateľmi a každý z nich má vlastný gamepad. Funkcia sa nastavuje lokálne na každej konzole a nastavenia sa neprenášajú cez používateľský účet.

Náš tip
Ako si cez externé disky rozšíriť kapacitu a urýchliť spúšťanie hier na konzole Xbox One

Ako prepojiť gamepad s konkrétnym používateľským účtom na konzole Xbox One

Nastavenie prihlasovania pomocou gamepadov je jednoduchým úkonom, ktorý prebieha priamo cez systémové nastavenia na konzole. Najskôr je potrebné s konzolou prepojiť požadovaný gamepad, ktorý bude používaný na prihlasovanie k danému účtu. Následne si overte, či je na konzole aktuálne používaný požadovaný účet. Potom môžete pokračovať.

  • Prejdite do sekcie Settings.
  • Vyberte možnosť Sign-in, security and passkey, ktorá sa nachádza v ponuke Account.
  • Zvoľte možnosť This controller signs in Nobody, čo zobrazí výzvu na prepojenie ovládača s účtom.
  • Vyberte a potvrďte možnosť Link controller.
  • Hotovo. Keď od tohto momentu zapnete prepojený ovládač, dôjde k prihláseniu k vášmu používateľskému účtu.

Xbox One linking

 

18.07.2017

+