MojWindows

Microsoft pripravuje pre obchod Xbox Store pridať takzvané darčekové nákupy. Hráči by tak mohli svojim priateľom jednoducho zakúpiť a darovať ľubovoľnú hru. Teraz je táto možnosť veľmi obmedzená. Pokiaľ niekoho chcete obdarovať, spoľahnúť sa musíte na nákup digitálnych kľúčov cez rôzne obchody tretích strán, prípadne na fyzické kópie hier. Čoskoro sa to ale celé zmení.

Prostredníctvom sociálnej siete Twitter to potvrdil Mike Ybarra, viceprezident divízie Xbox. Podľa jeho vyjadrenia Microsoft už nie je ďaleko od toho, aby pridal podporu pre darčekové nákupy. Momentálne Microsoft, ale ani Sony takúto možnosť neponúkajú, no napríklad v prípade populárnej služby Steam ide o dostupnú a často využívanú možnosť.

Darčekové nákupy sú zo strany konzolových hráčov veľmi žiadanou funkciou, ktorá by svoje využitie našla hlavne v období každoročných veľkých výpredajov hier. Momentálne nie je známe, kedy bude pripravovaná funkcia oficiálne pridaná, no trvať by to už nemalo prísť dlho. Podľa dostupných informácií by sa navyše rovnakej možnosti mal dostať aj obchod Windows Store.

xbox-store-sale

07.07.2017

+