MojWindows

Po dlhom testovaní je pre majiteľov konzoly Xbox One konečne dostupná nová aktualizácia, ktorá prináša viacero očakávaných vylepšení, na čele s možnosťou používať vlastné profilové obrázky – takzvané Gamerpics. Išlo o jednu z najžiadanejších funkcií, ktorú si používatelia žiadali. Pridávanie vlastných profilových obrázkov je jednoduchý proces, no vyžaduje použitie obrázku s rozmermi 1080 x 1080 pixelov, aby pasovali do pripraveného rozhrania.

Custom Gamer Pic UI

Druhou pridanou funkciou je otvorená možnosť takzvaného co-streamingu, teda súbežného živého vysielania herného obsahu prostredníctvom služby Mixer. Tento prenos sa zobrazuje na jednej spoločnej stránke, vďaka čomu majú diváci lepší prehľad o celkovej hernej situácii. Zabudovaná funkcia podporuje štyroch používateľov, to znamená, že sa k vám môžu pripojiť ešte traja priatelia.

Náš tip
Microsoft pre Xbox Store čoskoro pridá “darčekové nákupy”

Treťou a poriadne zaujímavou funkciou je prihlasovanie prostredníctvom gamepadu. Herný ovládač je možné spárovať s konkrétnym používateľským účtom, ku ktorému je používateľ následne automaticky prihlasovaný pri zapnutí ovládača. Táto funkcia je vhodná hlavne do domácností, kde je konzola zdieľaná viacerými ľuďmi, pričom každý z nich má vlastný ovládač. Prepínanie medzi hernými účtami Xbox Live je vďaka tomu podstatne jednoduchšie.

streamovanie

Júlová aktualizácia pre Xbox One ďalej rozširuje aj možnosti funkcie Arena, priamo prostredníctvom ktorej je možné vytvárať turnaje v hre Killer Instinct. Okrem toho pribudlo aj niekoľko menších vylepšení pre mobilnú aplikáciu Xbox na platformách Android a iOS. Tá podporuje prehliadanie ponuky Game Pass, zdieľanie LFG požiadaviek do nástenky aktivít a správ, má aktualizované nastavenia jazyka a lokality, upravené rozhranie pre chat a prešla aj celkovým vylepšením stability.

Náš tip
Ako resetovať Xbox One pred predajom alebo darovaním a odstrániť tak všetky údaje

18.07.2017

+