MojWindows

Microsoft sa už pred časom pustil do úprav svojho obchodu s aplikáciami, ktorý je zo strany používateľov často kritizovaný, a to v mnohých prípadoch oprávnene. V úpravách pre svoj systém Windows 10 naďalej pokračuje aktualizovaním aplikácie Obchod, kde sa vo verzii 11707.1000.80 objavilo niekoľko zaujímavých zmien.

  • Pozadie aplikácie Obchod bolo z čierneho upravené na sivé
  • Položky na stiahnutie a aktualizácie, Nastavenia, Moja knižnica, Uplatniť kód a podobne boli presunuté na pravú stranu do novej ponuky …
  • Ikona používateľského účtu po novom združuje už len veci s tým súvisiace, ako napríklad pridanie pracovného alebo školského konta
  • Tlačidlo „Vyhľadať aktualizácie“ bolo premenované na „Získať aktualizácie“.

Náš tip
Microsoft konečne upravuje Windows Store, prvá prišla na pretras sekcia Hry

Windows Store FCU
Staré (vľavo) vs nové (vpravo) rozhranie

Microsoft týmito úpravami reaguje priamo na sťažnosti používateľov, ktorí uvádzali, že ikona pre účet toho v sebe zoskupuje príliš veľa.

Novým používateľom navyše nebolo celkom jasné, kde majú hľadať nastavenia a správu sťahovania aplikácií. Ponuka pozostávajúca z troch bodiek (…) má byť modernejšia a logickejšia. Zmena pozadia z čiernej na sivú zase má byť vyvolaná tým, že rozhranie aplikácie splývalo s niektorými prvkami na pozadí.

Zdroj: WindowsCentral

26.07.2017

+