MojWindows

Microsoft počas včerajšieho večera vydal opravné aktualizácie pre všetky podporované verzie operačného systému Windows. Novinky sa teda ušli aj dvojici Windows 7 a Windows 8.1. V porovnaní s tradičnými opravami pre Windows 10 je zoznam opráv veľmi skromný, no stále je dobré vidieť, že Microsoft im venuje pozornosť.

Náš tip
Windows 7 a 8.1 na nových zariadeniach skončili, prebiehajú už len dopredaje

Pre Windows 7 a Server 2008 R2 SP1 bola vydaná aktualizácia s označením KB4025341, ktorá rieši nasledovné problémy:

  • Problém z aktualizácie KB4022168, kde sa Internet Explorer 11 môže neočakávane ukončiť pri návšteve vybraných webových stránok.
  • Aktualizácia obsahuje bezpečnostné vylepšenia pre Microsoft Graphics Component, Windows Search, Windows virtualizáciu, Windows Storage a súborové systémy, siete dátových centier, Windows Server, jadro Windows, Microsoft PowerShell, prostredie Windows, Internet Explorer 11, Microsoft NTFS, ovládače režimu jadra systému Windows a ASP. NET.

Pre Windows 8.1 a Server 2012 R2 bola vydaná aktualizácia KB4025336, ktorá rieši nasledovné problémy:

  • Problém z aktualizácie KB4022720, kde sa Internet Explorer 11 môže neočakávane ukončiť pri návšteve vybraných webových stránok.
  • Problém, kvôli ktorému sa v PDF súboroch nevykresľovali obrázky formátov .jpx a .jbig2.
  • Aktualizácia obsahuje bezpečnostné vylepšenia pre Microsoft Graphics Component, Windows Search, Windows virtualizáciu, Windows Storage a súborové systémy, siete dátových centier, Windows Server, jadro Windows, Microsoft PowerShell, prostredie Windows, Internet Explorer 11, Microsoft NTFS, ovládače režimu jadra systému Windows a ASP. NET.

Aktualizácie sú dostupné klasicky prostredníctvom služby Windows Update, prípadne je ich možné stiahnuť cez Katalóg služby Microsoft Update.

Náš tip
Microsoft vydal špeciálny aktualizačný balík pre Windows 7, pomôže najmä pri čistej inštalácii

12.07.2017

+