MojWindows

Výber toho správneho nového počítača je pre väčšinu ľudí zdĺhavým procesom, kedy na rad prichádza porovnávanie rôznych parametrov, čítanie recenzií a diskusia s technicky zdatnými priateľmi. Možností je celý zástup a len málokto sa vie rozhodnúť v priebehu niekoľkých minút priamo v obchode.

Aj preto sa Microsoft rozhodol uviesť nástroj „Help Me Choose“, prostredníctvom ktorého sa snaží menej technicky zdatným používateľom pomôcť pri výbere. Funguje to tak, že si zvolíte odpoveď na niekoľko jednoduchých otázok, čím dôjde k zúženiu okruhu zariadení, ktoré by vás mohli osloviť. Zvolíte si na čo chcete zariadenie primárne používať, aké sú pre vás najdôležitejšie funkcie a podobne.

Nástroj ako taký je síce dobrým nápadom, no v súčasnej verzii nie je príliš prepracovaný a určite by to chcelo viacero špecifickejších otázok, ako aj samotných zariadení, z ktorých je vyberané. Minimálne by bolo vhodné pridať filtrovanie na základe ceny. Ako úplne základný pomocník by ale niektorým používateľom mohol pomôcť. Minimálne pre nástrel toho, od čoho sa majú odraziť.

Náš tip
Tieto zariadenia by pod stromčekom ľudí z Microsoftu potešili najviac

 Help Me Choose

25.07.2017

+