MojWindows

Pre používateľov aplikácie OneNote bola vydaná júlová aktualizácia, ktorá so sebou prináša niekoľko zaujímavých vylepšení. Poteší sa im hlavne časť ľudí aktívne pracujúca s digitálnym perom, ktoré je teraz možné rôzne prispôsobovať. Vedľa základného rozhrania je umiestnené tlačidlo „+“,  kde sa nachádza ponuka typu a šírky pera, ako aj jeho farby. Takto zvolené pero navyše zostáva uložené v lište, pre prípad, že by s ním používateľ chcel ďalej pracovať.

OneNote

Ďalším významným vylepšením je pridanie takzvanej imerzívnej čítačky pre pomoc s čítaním textu. Tá funguje tak, že zvolený text číta nahlas a pritom zvýrazňuje slová, čo pomáha v prípade problémov s čítaním textu. Vynikajúcim spôsobom je to tak využiteľné vo vzdelávacom sektore.

Imerzna citacka

Poslednou novinkou spomenutou v zozname zmien je pridanie podpory pre súčasné používanie aplikácie OneNote vo viacerých oknách. Nové okná sa dajú otvárať pomocou klávesovej skratky Ctrl + M. Na prvý pohľad síce môže ísť o drobnosť, no zo strany skalných používateľov je podpora pre viacero okien užitočnou vecou. Jednoduchším spôsobom je tak možné porovnávať dva pracovné zošity, prípadne upravovať totožné sekcie toho istého zošitu alebo medzi nimi kopírovať dáta.

11.07.2017

+