MojWindows

Len pár dní po tom, ako sa do obehu dostali fotografie zrušeného tabletu Surface Mini, ho nasleduje projekt tabletu od spoločnosti Nokia, ktorý rovnako nikdy nedorazil na trh.

Pripravovaný tablet bol známy len pod kódovým menom „Mercury“ a svojim vzhľadom pripomínal prerastený smartfón Lumia. Počuli sme o ňom ešte v roku 2015, kedy bloger Evan Blass zverejnil jeho render. Aktuálne sa ale okrem reálnej podoby dozvedáme aj niekoľko podrobností.

nokia-mercury 3

Na rozdiel od Surface Mini tu mal byť využívaný plnohodnotný Windows 8, vďaka čomu by používatelia mali prístup k širokej škále aplikácií, a nie len k hŕstke kúskov z obchodu Windows Store. Pre Surface Mini malo byť práve toto obmedzenie osudné, no prečo bol zrušený projekt Nokie je otázne. Podľa dostupných informácií malo ísť o jedno zo štyroch zariadení, ktorých vývoj bol ukončený po tom, ako Nokiu pod svoje krídla zobral Microsoft.

nokia-mercury-2

Tablet Nokia Mercury mal byť postavený na procesore Intel Atom Z3795 s frekvenciou 1,6 GHz a 2 GB operačnej pamäte. K dispozícii mali byť aj dva fotoaparáty s nešpecifikovaným rozlíšením. Ďalšie špecifikácie ale zostávajú záhadou.

nokia-mercury

Zdroj: MSPU

06.07.2017

+