MojWindows

Ak by ste sa opýtali desiatich ľudí, čo je to umelá inteligencia, pravdepodobne dostanete 10 rôznych odpovedí. Mnohé z nich by boli správne a práve v tom tkvie krása umelej inteligencie, ktorá dokáže obrovské množstvo vecí. Umelá inteligencia je odvetvím, ktoré dokáže zmeniť spôsob, akým žijeme či pracujeme a tiež to, ako funguje naša spoločnosť. To, že veľkí technologickí hráči tu každoročne investujú nemalé peniaze prekvapí asi málokoho.

Pole pôsobnosti, ako aj konkurencia sú obrovské, a preto sa o konkrétnych projektoch dozvedáme pomerne ťažko. Nikto nechce predčasne prezradiť príliš veľa, aby sa náhodou nepripravil o konkurenčnú výhodu a svoju časť trhového koláča. Spoločnosti ale každoročne zvyknú zverejniť aspoň akýsi nástrel toho, na čom pracujú a prináša to žiadané výsledky. Koncepty sú totiž dôležitou súčasťou výskumu a vývoja, ktoré umožňujú skúmať a posúvať tradičné hranice.

Počas tretieho summitu Lenovo Tech World 2017 sa o svoju víziu budúcnosti umelej inteligencie podelila spoločnosť Lenovo, ktorá tu demonštrovala ako koncepčné zariadenia podporujúce umelú inteligenciu dokážu zlepšiť život okolo nás.

5 technologických konceptov z oblasti umelej inteligencie, ktorými chce Lenovo zlepšiť život okolo nás

CAVA je nový druh virtuálneho asistenta. Používa hĺbkový systém na rozpoznanie tváre a technológie na pochopenie prirodzeného jazyka, ktoré spravujú udalosti v kalendári a pripomínajú vám ich na základe vašich zvykov. CAVA tiež rozumie významu správy a na základe toho vytvára odporúčania do vášho kalendára. Môže napríklad navrhnúť, kedy je potrebné odísť na stretnutie podľa analýzy aktuálnej dopravnej situácie a počasia.

CAVA

daystAR je optický displej s nezávislou jednotkou na spracovanie obrazu a šošovkami s voľne tvarovaným povrchom so 40-stupňovým zorným poľom. Pomocou Lenovo AR Platform môžu vývojári používať daystAR na vytváranie aplikácii v rôznych odvetviach. Vďaka službám ako Cloud Object Recognition, Remote Assistance, Multiplayer Interaction a 3D Content Manager je možné prostredníctvom tejto platformy skenovať, nahrávať či dokonca upravovať 3D obsah.

daystAR

SmartVest je nástroj, ktorý vám umožní jednoduchšie monitorovať zdravie vášho srdca. Špeciálna vesta je vybavená desiatkou senzorov, ktoré monitorujú činnosť srdca. Zaznamenávajú ECG signály v reálnom čase 24 hodín denne a identifikujú abnormality, ako je tachykardia alebo fibrilácia siení. Môžu ju použiť napríklad športovci pre získanie presnej analýzy srdcovej frekvencie v reálnom čase. Odev tiež odošle upozornenie, keď srdcová aktivita začne predstavovať nebezpečie.

SmartVest

Najnovšia biznisová inovácia v oblasti umelej inteligencie pre zákaznícky servis je platforma Xiaole. Platforma sa neustále učí na základe konverzácií so zákazníkmi a prispôsobuje sa tak, aby poskytovala personalizovanú a prispôsobenú užívateľskú skúsenosť 24 hodín denne. Xiaole pomáha riešiť technické problémy, ktoré môžu zákazníci mať pri používaní zariadenia.

Xiaole

Množstvo inteligentných reproduktorov v súčasnosti poskytuje iba hlasové služby. To má zmeniť inteligentný a interaktívny reproduktor SmartCast+, ktorý dokáže viac než to. Rozpoznáva zvuky, objekty a prináša zážitok s rozšírenou realitou. Toto mení učenie na zábavné a pohlcujúce ako s rozprávkovým modulom, kde sa deti môžu učiť čínštinu, premietať svoje ilustrácie alebo čínske titulky pri počúvaní lekcie.

24.07.2017

+