MojWindows

Prvý hybrid s možnosťou bezdrôtového nabíjania ide konečne do predaja. 2v1 zariadenie Latitude 7285 od spoločnosti Dell bolo predstavené ešte začiatkom tohto roka počas veľtrhu CES 2017. Vďaka priekopníckej implementácií technológie bezdrôtového nabíjania však na seba okamžite upútalo nemalú pozornosť. Veď ide o prvé takéto zariadenie s možnosťou nabíjania úplne bez káblov, čo značne zvyšuje pohodlie pri používaní.

Keďže zariadenie predstavuje hybrid, všetky komponenty sa nachádzajú v tele tabletu, a až po pripojení klávesnice používateľ získava režim notebooku. Dostupné sú celkovo tri rozdielne klávesnice, pričom len jedna z nich dokáže komunikovať s podložkou pre bezdrôtové nabíjanie. Práve táto klávesnica musí byť k tabletu pripojená keď ho položíte na podložku pre bezdrôtové nabíjanie, inak sa nič nestane.

15014

V základe je model Latitude 7285 vybavený 12,3-palcovým dotykovým displejom s rozlíšením 2880 × 1920 pixelov, a po stránke hárdveru procesorom Intel Core i5-7Y54, 8 GB operačnej pamäte a 128 GB SSD. Nechýba ani webkamera s podporou funkcie Windows Hello, čítačka microSD kariet, slot na SIM kartu, či dvojica portov s rozhraním Thunderbolt 3.

latitude-7825

Cena síce začína na 1200 dolároch, no má to jeden háčik. Nezahŕňa klávesnicu s podporou bezdrôtového nabíjania, a ani podložku pre nabíjanie. Za tie si zákazník spolu priplatí 580 dolárov, čo cenu zariadeniu poriadne zdvihne. Kým navyše dorazí aj na náš trh, ešte si chvíľku počkáme.

24.07.2017

+