MojWindows

Intel naďalej pokračuje v reštrukturalizačných úpravách. Len minulý rok došlo k ohláseniu prepustenia 12 000 zamestnancov, čo predstavovalo až 11% celkovej pracovnej sily spoločnosti. A aktuálne sa pripravuje na ďalšie prepúšťanie.

Portál CNBC s odvolaním na svoje dobre informované zdroje oznámil, že spoločnosť Intel ukončuje svoje aktivity v oblasti nositeľnej elektroniky ako sú napríklad inteligentné hodinky a náramky. Zmena sa má dotknúť prevažne tímu zo spoločnosti Basis, ktorú Intel odkúpil ešte v roku 2014, kedy sa domnieval, že v oblasti nositeľnej elektroniky výrazne prerazí. Táto vidina sa v dohľadnej dobe nenaplnila a preto dochádza k prehodnoteniu plánov a výrazným zmenám. Podľa zverejnených informácií má o prácu prísť až 80% súčasných spomínaných zamestnancov, ktorí sa pripojili po akvizícii.

Náš tip
Takto vyzerá prototyp zrušeného náramku Microsoft Band 3

Intel celkovo prehodnocuje svoje plány a vyzerá to tak, že okrem svojich procesorov, vďaka ktorým je najznámejší, sa vo veľkom začína zameriavať aj na rozšírenú realitu. V tejto oblasti ale vidia potenciál všetky veľké technologické firmy, preto je to logickým krokom. Z aktívnej účasti v oblasti nositeľnej elektroniky sa podľa známych informácie už pred časom stiahol aj samotný Microsoft, ktorý ukončil práce na náramku Band 3.

Náš tip
Microsoft pre zamestnancov vyrábal exkluzívnu bielu verziu náramku Band 2

23.07.2017

+