MojWindows

Práce na ďalšej generácii headsetu HoloLens sú v plnom prúde a Microsoft sa konečne podelil aspoň o čiastočné informácie z tejto oblasti. Harry Shum, viceprezident divízie Microsoft Artificial Intelligence and Research Group uviedol, že HoloLens 2 bude obsahovať samostatný koprocesor určený pre výpočty súvisiace s umelou inteligenciou.

Náš tip
HoloLens oslavuje prvý rok dostupnosti pre verejnosť, počet špecializovaných aplikácií prekvapuje

Cieľom je do headsetu zabudovať dostatok výpočtového výkonu pre náročné úlohy ako napríklad rozpoznávanie obrazu, či zvuku bez toho, aby sa musel spoliehať na odosielanie dát pre ich externé spracovanie. Vďaka tomu dôjde k výraznému urýchleniu viacerých procesov a zvýšeniu výkonu zariadenia. Nakoľko všetko potrebné bude môcť prebiehať interne a dáta nebudú opúšťať zariadenie, zvýši sa tým ich ochrana, no používateľ zároveň nebude musieť mať neustále pripojenie na internet.

Momentálne nie je presne známe, kedy by Microsoft ďalšiu generáciu HoloLens plánuje predstaviť, no dostupné informácie naznačujú, že to tak skoro nebude. Spoločnosť mala zastaviť práce na projekte, ktorý mal priniesť druhú generáciu HoloLens, a rovno sa mala pustiť do prác, ktoré pôvodne predstavovali až tretiu generáciu. V dôsledku toho nový model HoloLens vraj nebudeme vidieť skôr ako v roku 2019. Oficiálne informácie o vývoji nového čipu pre umelú inteligenciu poukazujú na to, že Microsoft sa pripravuje na poriadne vylepšenia.

Náš tip
Microsoft HoloLens – okuliare pre rozšírenú realitu na vlastnej koži

Zdroj: TheVerge

25.07.2017

+