MojWindows

Napriek svojej vysokej cene HoloLens nachádza čoraz väčšiu priazeň aj u fanúšikov hier. Vďaka tomu sme mohli vidieť také skvosty ako princípy z hry Portal prenesené do rozšírenej reality alebo prvú úroveň zo Super Mario Bros. v prostredí rozšírenej reality. V týchto prípadoch síce išlo o jednoduché projekty vytvorené primárne za účelom demonštrácie možností HoloLens, no teraz prichádzajú vývojári, ktorí chcú hráčom zároveň ponúknuť prepracovanú a netradičnú zábavu. A to napriek tomu, že potencionálnych zákazníkov rozhodne nie je až tak veľa.

Náš tip
Zaujímavý koncept ukazuje prepojenie HoloLens s herným segmentom

HoloGrid: Monster Battle je platená hra dostupná prostredníctvom obchodu Windows Store, ktorá obsahuje špeciálnu podporu pre funkcie dostupné len cez headset HoloLens. Ide o veci ako priestorové mapovanie a zvuk, ovládanie pomocou pohľadu a cez gestá, či hlasové pokyny. Práve vďaka týmto možnostiam príšery ožívajú na hracej ploche priamo pred očami hráča, vďaka čomu je postarané o netradičný zážitok.

Hra je síce už dlhšiu dobu dostupná pre Samsung Gear VR, no až HoloLens ju má podľa tvorcov pretvárať na ten pravý a nezabudnuteľný zážitok. Svoje dielo popisujú ako strategickú hru, ktorá v sebe kombinuje prvky šachu, stolových a zberateľských kartových hier s grotesknými príšerami.

Náš tip
Záujem o využitie HoloLens začína prejavovať aj letecká preprava, cieľom je zlepšiť pohodlie cestujúcich

24.07.2017

+