MojWindows

V polovici mája sme sa dozvedeli, že aktualizácia pre Windows 10, ktorú sme dovtedy poznali len pod kódovým názvom „Redstone 3“, bude niesť formálny názov Fall Creators Update a zároveň tak došlo aj zverejneniu obdobia jej plánovaného vydania. Až neskôr však Microsoft prostredníctvom svojho blogu priblížil, že finálna podoba aktualizácie bude dostupná od septembra.

Tento termín naďalej plánuje dodržať, čo naznačujú aj oficiálne dokumenty, kde je Windows 10 s Fall Creators Update označovaný ako verzia 1709. Microsoft týmto spôsobom už dlhú dobu označuje termín vydania jednotlivých verzií pričom prvé dvojčíslie „17“ symbolizuje rok a druhé „09“ mesiac. Používateľov tak opätovne utvrdzuje v tom, že finálna verzia aktualizácia bude dokončená v septembri 2017. Kým sa však reálne dostane k používateľom, môže to chvíľu trvať, podobne ako to bolo v prípade Creators Update, ktorá bola dokončená v marci, no sprístupnená počas apríla.

Vývojárske tímy teda majú ešte nejaký ten čas, aby popracovali na zabudovaní nových funkcií a vylepšení tých stávajúcich. Hoci zatiaľ bolo zverejnených len niekoľko testovacích zostáv, už teraz máme približnú predstavu na aké novinky sa môžeme tešiť. Okrem zvýšenej ochrany proti ransomvéruvylepšeného správu úloh, upraveného Centra akcií a noviniek pre Microsoft Edge, sa konečne dočkáme aj sľubovanej virtuálnej reality, ako aj funkcií MyPeople a OneDrive On-Demand Sync.

Centrum akcií

03.07.2017

+