MojWindows

Spoločnosť Blizzard Entertainment, známa svojimi hrami ako Warcraft, Starcraft, Diablo, či HearthStone ešte koncom februára avizovala, že v dohľadnej dobe plánuje ukončiť podporu pre staršie operačné systémy Windows XP a Windows Vista. Dotknúť sa to malo všetkých populárnych hier – World of Warcraft, Starcraft 2, Diablo 3, Heartstone a Heroes of the Storm. Aktuálne toto rozhodnutie potvrdzuje a konkretizuje dátum, od ktorého si už používatelia predmetných operačných systémov tieto hry nezahrajú.

K oficiálnemu odstrihnutiu podpory dôjde od októbra tohto roka. Nakoľko sú všetky hry od Blizzardu prepojené so servermi cez spúšťacieho klienta, ukončeniu podpory sa nebude dať vyhnúť. Pokiaľ hráči majú záujem v hraní pokračovať, budú musieť prejsť na niektorý z podporovaných operačných systémov. Blizzard informuje, že počet hráčov využívajúcich Windows XP a Vista v ostatných rokoch dramaticky poklesol, a preto prestalo byť efektívne naďalej ich podporovať.

Náš tip
Firefox bude oficiálne podporovať Windows XP a Vista do septembra 2017

Navyše podpora samotných operačných systémov bola zo strany Microsoftu ukončená, čo znamená, že nedostávajú žiadne ďalšie opravné ani bezpečnostné aktualizácie. Jedinou výnimkou bol minulý mesiac, kedy zástupcovia Microsoftu získali dôveryhodné informácie o zvýšenom riziku kybernetických útokov voči ich používateľom.

Náš tip
Windows XP oslavuje 15 rokov, zaspomínajme si niekoľkými zaujímavosťami

23.07.2017

+