MojWindows

Spoločnosť TCL Communication na slovenskom a českom trhu po dlhom čakaní konečne do predaja uviedla smartfón Alcatel IDOL 4 PRO. Srdcom tohto kúsku je procesor Snapdragon 820, ktorý doprevádzajú 4 GB operačnej pamäte a pre dáta je pripravené 64 GB vnútorné úložisko. To je navyše rozšíriteľné o ďalších 512 GB pomocou MicroSD karty. AMOLED obrazovka ponúka 5,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 1920 x 1080 pixelov.

Smartfón je ďalej vybavený dvojicou fotoaparátov, predný ponúka 8 megapixelov a zadný úctyhodných 21 megapixelov. Napája ho batéria s kapacitou 3000 mAh , pričom nechýba ani podpora funkcie Quick Charge 2.0. Po boku modelu HP Elite x3 tak patrí medzi to najlepšie, čo je možné zohnať na poli Windows smartfónov.

Zaujímavým prvkom je možnosť smartfón používať aj hore nohami vďaka symetrickému dizajnu a mikrofónom na obidvoch stranách. Obojstranný je navyše aj zvuk, ktorý pozostáva z 3,6W reproduktorov umiestnených v predu, ale aj na zadnej strane. Na zadnej strane je taktiež umiestnená čítačka odtlačkov prstov pre dodatočné zabezpečenie prihlasovania. Smartfón podporuje všetky v Európe využívané LTE pásma a poteší aj dvojpásmový Wi-Fi štandard 802.11ac.

Novinka sa predáva v čiernom vyhotovení so zlatým rámikom za oficiálnu cenu 14 999 Kč, resp. 549,99€ vrátane DPH, čo je pri súčasnej situácii na trhu veľkým problémom. Fanúšikovia mobilnej platformy Windows síce o tento kúsok mali značný záujem, no čas neúprosne plynul, a momentálne je otázne, koľko z nich ešte záujem stále má.

14.07.2017

+