MojWindows

Spoločnosť ADATA si v uplynulých dňoch pre zákazníkov pripravila viacero noviniek. Okrem certifikácie ASUS AURA Sync pre pamäťové moduly XPG SPECTRIX D40 RGB, predstavila rad produktov XPG GAMMIX, ktorý po prvýkrát ukázala ešte na veľtrhu Computex 2017. Medzi prvých zástupcov patrí SSD disk GAMMIX S10 a pamäťové DDR4 moduly GAMMIX D10. Rad XPG GAMMIX je podľa vyjadrení spoločnosti orientovaný na hráčov a ľudí, ktorí si radi zostavujú vlastné počítače a venujú sa overclockingu.

GAMMIX S10 – výkonný SSD s poriadnym chladičom

Nový M.2 2280 SSD disk GAMMIX S10 s NVMe 1.2 protokolom dosahuje podľa špecifikácií prenosové rýchlosti až 1 800 MB/s pre čítanie a 850 MB/s pre zápis. Ukazovateť read/write IOPS zase dosahuje hodnoty 130K/140K. ADATA disk vybavila na mieru navrhnutým XPG chladičom, ktorý má zaisťovať, že prevádzková teplota je asi o 10°C nižšia než pri M.2 SSD diskoch bez chladiča.

Implementované technológie DRAM a SLC caching pomáhajú s udržaním stabilného výkonu aj pri špičkách. S10 ďalej podporuje opravu chýb pomocou LDPC a jeho stredná doba medzi poruchami dosahuje hodnoty 2 miliónov hodín. Disk bude na našom trhu dostupný od polovice augusta v prevedeniach 128 GB, 256 GB, 512 GB a 1 TB. Na všetky varianty je poskytovaná 5-ročná záruka. Cena bola uvedené len pre 512 GB model, v prípade ktorého je stanovená na 223€.

GAMMIX S10

GAMMIX D10 – pamäte DDR4 s agresívnym štýlom 

Pamäťové DDR4 moduly zaujmú kombináciou červenej a čiernej farby: čierny integrovaný obvod vyrobený firmou ADATA je doplnený nezakrytým červeným tepelným štítom XPG, ktorý pozostáva z dvoch častí tvarom pripomínajúcim tesáky, a vyvoláva tak dojem sily a výkonnosti. Dostupné sú v rozmedzí od 2 400 MHz do 3 000 MHz, pričom rozmerovo zapadnú aj do malých alebo rôzne designovo tvarovaných počítačových skríň.

Integrované obvody použité pri výrobe pamätí D10 obsahujú desať vrstiev, ktoré chránia dáta pred prípadným rušením, odhalený tepelný štít zase zaisťuje dobrý rozptyl tepla a nechýba ani kompatibilita so štandardom Intel XMP 2.0. Tieto prvky tak majú zlepšiť stabilitu pri overclockingu. Moduly D10 sú rovnako ako všetky pamäte ADATA a XPG dodávané s doživotnou zárukou. Na trhu sa objavia v polovici augusta za cenu od 74€.

ADATA D10

17.07.2017

+