MojWindows

Hoci konzola Xbox One slúži primárne na hranie hier a sledovanie filmov, či videí, aj tu sa z času na čas objaví nejaká ta zaujímavá aplikácia. Jednou z nich je aj aplikácia Your News, ktorá vznikla v rámci projektu Microsoft Garage. Pomocou neho Microsoft dáva zamestnancom voľnú ruku pri tvorbe experimentálnych aplikácií.

Náš tip
SoundCloud prichádza s oficiálnou aplikáciou pre Windows 10 a Xbox One

Novinka má slúžiť ako akési informačné centrum, kde sa združujú správy vo forme videí z rôznych médií. Keď používateľ odloží gamepad, aplikácia túto informáciu príjme a prepne sa do režimu nepretržitého prehrávania správ, podobne ako keby išlo o spravodajskú televíziu. Používateľ následne môže prezerať všetky dôležité informácie aj počas toho, ako sa venuje iným aktivitám v domácnosti.

Správy si pritom môže zvoliť presne podľa svojich preferencií, pričom na výber má z množstva zdrojov ako aj rôznych tém. Cieľom aplikácie Your News je poskytovať jednoduchý zdroj správ aj pre používateľov, ktorí nesledujú televíziu. Xbox One za týmto účelom predstavuje vhodné miesto, keďže v mnohých domácnostiach plní úlohu multimediálneho centra.

Náš tip
Prvky dizajnového jazyka Fluent Design System dorazili už aj na Xbox One | Xbox

your-news-xbox-one

05.06.2017

+