MojWindows

Microsoft v ostatných mesiacoch začal zjednocovať používateľský zážitok pri používaní aplikácie Obchod na konzole Xbox One a počítačoch. Jedným z dôsledkov tohto snaženie je možnosť inštalovať univerzálne aplikácie do konzoly prostredníctvom aplikácie Obchod na počítačoch. Aktuálne vo svojom snažení pokračuje a prináša ďalšie drobné vylepšenie pre hráčov.

Priamo prostredníctvom aplikácie Obchod v systéme Windows 10 je vďaka novej aktualizácii možné nakupovať už aj hry pre konzolu Xbox One. Hoci doteraz to bolo možné spraviť v prípade vybraných titulov využívajúcich iniciatívu Xbox Play Anywhere, keďže dostupné boli zároveň aj pre počítače, po novom je možné zakúpiť ľubovoľnú hru pre Xbox One. Rovnakým spôsobom to navyše funguje aj pre spätne kompatibilné tituly z konzoly Xbox 360.

Aby to bolo možné, Microsoft do svojej aplikácie pridal nové možnosti pre triedenie dostupného obsahu. Pomocou kategórie „Available on“ je možné vybrať všetky zariadenia, PC alebo len konzolu Xbox One. Týmto spôsobom sa dá ľahko vyhľadať ľubovoľná konzolová hra a jej zakúpenie následne funguje úplne rovnako ako v prípade ostatných položiek vo Windows Store. Nová verzia aplikácie Obchod je postupne distribuovaná k jednotlivým používateľom Windows 10.

28.06.2017

+