MojWindows

Ešte koncom júla minulého roka Microsoft prostredníctvom oficiálneho blogu ohlásil, že postupom času ukončí podporu aplikácie Skype pre operačné systémy Windows Phone 8 a 8.1. Následne upozornil aj na to, že vybrané staršie verzie aplikácie Skype pre desktopové operačné systémy Windows a Mac prestanú fungovať od 1.marca 2017.

Dôvod bol v obidvoch prípadoch rovnaký. Išlo o prechod služby z pôvodnej peer-to-peer infraštruktúry na modernú cloudovú architektúru, ktorý prebiehal už od roku 2012. Prechod „do cloudu“ už bol úspešne ukončený a spoločnosť sa rozhodla ukončiť podporu pre aplikácie Skype, ktoré sa spoliehali ešte na starú infraštruktúru. Dotkne sa to teda viacerých platforiem, medzi ktorými sa nachádzajú aj smartfóny.

Konkrétne prestane fungovať aplikácia Skype pre systémy Windows Phone 8 a 8.1, Windows RT, Skype pre TV, ako aj Skype vo forme súčasti aplikácie Výmena správ pre Windows 10 Mobile (samostatná UWP aplikácia funguje naďalej). Od 1. júla 2017 sa prostredníctvom uvedených verzií nebude možné prihlásiť k používateľským účtom a využívať služby Skype.

Skype

Situácia sa pravdepodobne výrazne dotkne hlavne používateľov smartfónov so systémom Windows Phone 8/8.1, ktorí budú odkázaní na webové rozhranie Skype for Web.

Náš tip
Webový Skype je možné používať aj bez používateľského účtu | Aplikácie

06.06.2017

+