MojWindows

Samsung v týchto dňoch predstavil skutočnú chuťovku medzi monitormi – 49 palcový, extrémne široký model CHG90 s netradičným stranovým pomerom 32:9. Podľa dostupných informácií by malo ísť o najširší zahnutý monitor, aký je momentálne možné nájsť na trhu.

V podstate ponúka rovnakú zobrazovaciu plochu, ako keby ste zobrali dvojicu 24-palcových monitorov  a umiestnili ich bok po boku. Samozrejme s tým rozdielom, že tu chýbajú hrany, ktoré by prerušovali obraz. Použitý je panel typu VA s polomerom zahnutia 1800R (1,8m).

CGG90 1

Tento až bizarný kúsok disponuje rozlíšením 3840 X 1080 pixelov a okrem toho, že je ozrutne široký, vyniká aj použitím technológie QLED Quantum Dot, podporou štandardu HDR10 a 95% pokrytím farebného gamutu DCI-P3.

Z hráčskeho pohľadu tu nájdeme podporu AMD FreeSync 2 pre podporu synchronizácie zobrazovacej frekvencie pokiaľ je pripojený ku kompatibilnej grafickej karte AMD, 1 milisekundovú odozvu a obnovovaciu frekvenciu 144 Hz. Po stránke konektivity ponúka DisplayPort, Mini DisplayPort, dvojicu HDMI a trio USB 3.0 konektorov.

CGG90 3

Nakoľko je na využitie dostupná skutočne ozrutná plocha, Samsung vyvinul aj špeciálny softvér, ktorý používateľovi umožňuje súčasne používať až šesť aplikácií v samostatných oknách. Pokiaľ by ste tento netradičný kúsok chceli u seba doma, pripravte si približne 1500€.

Zdroj: TheVerge

10.06.2017

+