MojWindows

Za ostatné týždne sa pomerne pravidelne objavujú informácie o Windows smartfónoch, ktoré boli pripravované, no nakoniec došlo k ich zrušeniu. Išlo napríklad o model Nokia s hardvérovou klávesnicou, či nástupcu modelu Lumia 950. Aktuálne sa ale vďaka čínskemu blogu Weibo dozvedáme o špeciálnom smartfóne s kódovým názvom „Hapanero“. Lumia-Hapanero-2

Zatiaľčo predošlé kúsky vznikli ako prototypy smartfónov, ktoré mali doraziť na spotrebiteľský trh, tento model, vyrobený ešte pod značkou Nokia, je svojim účelom špeciálny. Vytvorený mal byť čisto na demonštračné účely počas vývojárskej konferencie Build 2015 a do rúk používateľov sa tak nikdy nemal dostať.

Lumia-Hapanero-back

Microsoft si dokonca smartfón pripravil v dvoch verziách, ktoré sa od seba líšili rozlíšením obrazovky – 1080p vs 1440p. Čo sa týka použitého hardvéru, srdcom bol procesor Snapdragon 810, sprevádzaný 4 GB operačnej pamäte a 32 GB vnútorným úložiskom.

Nechýbala ani čítačka pamäťových kariet, 20 megapixelový fotoaparát s trojitým LED bleskom a podpora dual SIM. Celé to napájala odoberateľná batéria s kapacitou 2200 mAh.

Náš tip
Budúcnosť mobilnej platformy Microsoft vidí v UWP aplikáciách, platformu Silverlight vraj odstrihne

Lumia-Hapanero-front

Zdroj: MSPU

05.06.2017

+