MojWindows

Microsoft plánuje svoju novú hernú konzolu „Project Scorpio“ predstaviť už na sklonku tohto týždňa počas prezentácie na hernom veľtrhu E3. V príprave na túto udalosť sa spoločnosť rozhodla fanúšikov trochu potešiť a zverejnila video prezentujúce vývojársky set pre novú konzolu.

Hoci sa väčšina informácií do obehu dostala už počas apríla, video prináša bližší pohľad na samotné zariadenie, ktoré tvorcovia hier používajú pri tvorbe a optimalizácii svojich diel. Okrem toho je tu prízvukované, že konzola v prevedení pre koncového zákazníka bude vyzerať úplne odlišne. Obsahuje však rovnaké porty, no s tým rozdielom, že vývojári majú k dispozícii ešte trojicu USB portov na prednej strane a samostatný sieťový konektor pre prenos potrebných informácií.

Náš tip
Microsoft si zaregistroval novú ochrannú známku, súvisieť by mohla s konzolou Project Scorpio

Odlišný hardvér aj softvérové riešenia

Model konzoly pre vývojárov navyše obsahuje o niečo výkonnejšiu grafickú kartu, 24 GB operačnej pamäte a kombináciu klasického 1 TB pevného disku a 1 TB SSD. Model pre koncového zákazníka na rozdiel od toho obsahuje 12 GB operačnej pamäte a výhradne 1 TB HDD. Konzola v prevedení pre vývojárov navyše disponuje možnosťou na prepínanie medzi režimom Xbox One, Xbox One S a „Project Scorpio“. Vďaka tomu je pomocou nej možné vytvárať a optimalizovať hry pre všetky tri herné konzoly.

Pozornosť sa ušla aj programovateľnému OLED panelu, ktorý je umiestnený na prednej strane modelu pre vývojárov a štandardne slúži na zobrazovanie potrebných diagnostických informácií. Vybraní vývojári si ale majú čas krátiť tým, že pre panel vytváranú minihry. Zaujímavým prvkom sú aj otvory ventilácie umiestnené po bokoch konzoly. Vďaka nim je možné na seba naskladať viacero konzol v prevádzke bez obáv z prípadného prehrievania.

06.06.2017

+