MojWindows

Zmena režimu napájania je v systéme Windows 10 zbytočne komplikovaná, keďže používateľ sa musí preklikať cez starý Ovládací panel a nastavenia upravovať až tam. Microsoft síce chce tento nedostatok vyriešiť pomocou nového rozhrania pridaného na panel úloh, no na to si ešte nejaký ten mesiac budeme musieť počkať. Pokiaľ si teda často upravujete režim napájania, medzičasom vám to podstatne môže uľahčiť aplikácia s názvom PowerPlanSwitcher.

Náš tip
Šikovná aplikácia EarTrumpet pre Windows 10 skvelým spôsobom nahrádza systémové nastavenia zvuku

PowerPlanSwitcher je veľmi jednoduchá aplikácia, ktorá sa po nainštalovaní pripne do oznamovacej oblasti odkiaľ následne môžete upravovať aktuálne napájanie. Po kliknutí na ňu sa okamžite zobrazia dostupné režimy, medzi ktorými sa ľahko prepína. Taktiež je tu možné nastaviť automatické prepínanie medzi zvolenými režimami v závislosti od toho, či je zariadenie napájané z batérie alebo cez adaptér. Aplikácia okrem toho umožňuje aj používanie vlastných režimov, ktoré si vytvoríte a nemusíte sa tak spoliehať len na tie základné, ponúkané systémom.

Aplikácia PowerPlanSwitcher je bezplatne dostupná prostredníctvom obchodu Windows Store. Za pozornosť stojí aj to, že ju vytvoril český vývojár Petr Houška.

PowerPlanSwitcher

20.06.2017

+