MojWindows

Kartová hra Solitaire bola ako súčasť operačného systému Windows prvýkrát uvedená v roku 1990, pričom svojho času patrila medzi najpopulárnejšie hry a častý spôsob, ako si úradníci krátili pracovnú dobu. Keď sa na to človek pozerá dnes, až ťažko uveriť tomu, že tento klenot vznikol vďaka tomu, že jeden zo stážistov v Microsofte sa proste nudil. Klasická verzia Solitaire bola súčasťou operačných systémov až do verzie Windows 7, avšak s príchodom Windows 8 sa to zmenilo.

Windows 10 za najlepšiu cenu


Nahradila ju verzia z obchodu Windows Store v modernom šate pod názvom Microsoft Solitaire Collection, ktorá nesadla úplne každému. Napriek tomu, že je dostupná bezplatne, obsahuje reklamy, prepojenie na Microsoft účet a množstvo doplňujúcich funkcií, ktoré bežný používateľ ani nepotrebuje na to, aby si pri chvíľkovom hraní mohol vydýchnuť.

Niektorí používatelia by sa tak chceli vrátiť k pôvodnej verzii, tak ako ju poznali. Dostupných je síce viacero verzií hry Solitaire, no pokiaľ patríte k tej časti používateľov, ktorí musia mať práve tú z Windows XP, môžete, a to dokonca veľmi jednoducho. Aplikácia Solitaire, ktorá sa nachádza v spomínanom systéme totiž bez problémov funguje aj pri použití na Windows 10.

Netreba ani vykonávať žiadne zásahy. Stačí ju skopírovať spolu s potrebnou knižnicou, preniesť a následne sa môžete pustiť do spomínania na staré časy. Nakoľko je dnes Windows XP už na ústupe, a asi len málokto by sa pustil do inštalácie systému kvôli jednej hre, aplikáciu Solitaire v originálnej verzii z Windows XP si môžete stiahnuť na tomto odkaze (heslo: solitxp).

Windows 10 za najlepšiu cenu

09.06.2017

+