MojWindows

Microsoft si počas včerajšieho dňa registroval ochrannú známku na nové logo „S“. To sa podľa sprievodného popisu týka „herných konzol pre použitie s externou obrazovkou alebo monitorom“ a „herného softvéru pre použitie s osobnými počítačmi a hernými konzolami“. Či ochranná známka priamo súvisí s pripravovanou konzolou zatiaľ nie je jasné, no je to celkom možné.

Hoci si technologické spoločnosti každoročne zvyknú registrovať množstvo ochranných známok, táto situácia je zaujímavá práve kvôli načasovaniu. Microsoft včera v krátkom videu oficiálne priblížil vývojársky set Project Scorpio, no dôležitejšie je to, že už túto nedeľu začína herný veľtrh E3, ktorý je každoročným sviatok všetkých hráčov.

A práve tu má Microsoftu počas prezentácie konečne odhaliť svoj najnovší prírastok portfólia herných konzol Xbox, ktorý doteraz stále poznáme len pod názvom „Project Scorpio“. Síce už poznáme viacero podrobností o technických špecifikáciách, ako aj grafických možnostiach konzoly, dozvedieť by sme sa mali ešte množstvo sprievodných informácií ako jej formálny názov, vyhotovenie, ale hlavne predajnú cenu a dostupnosť.

xbox-s-ochranna znamka

Na základe toho je možné, že registrovaná ochranná známka nejakým spôsobom súvisí s touto novinkou. To, či Microsoft zvolí názov Xbox Scorpio, Xbox S alebo niečo úplne iné, sa dozvieme už túto nedeľu. Nakoľko sa ale v portfóliu spoločnosti už nachádza Xbox One S, pravdepodobne siahne po kreatívnom názve, aby nedochádzalo k zbytočnému zmätku.

Zdroj: Neogaf

06.06.2017

+