MojWindows

Microsoft približne v polovici mája ohlásil veľké zmeny pre aplikáciu OneNote, ktorá mala na všetkých platformách prejsť výraznou zmenou dizajnu, ako aj rozšírením o nové funkcie. Nové rozhranie vychádza z troch kľúčových požiadavok – uľahčenie používania pre ľudí, ktorí používajú asistenčné technológie, zjednodušenie ovládacích prvkov a vytvorenie jednotného používateľského zážitku naprieč rozličnými zariadeniami.

Po chvíľke testovania prostredníctvom programu Windows Insider je nová verzia dostupná už aj pre bežných používateľov Windows 10, ktorí si ju môžu stiahnuť cez Windows Store. Pokiaľ novinky v aplikácii neuvidíte, pravdepodobne pomôže zapnutie „experimentálnych“ funkcií cez Settings > Options > OneNote Preview.

  • Od novej verzie bude pre používateľov omnoho jednoduchšie riešiť nájsť a odstrániť problémy s konfliktami pri ukladaní obsahu, ku ktorým dochádza v zdieľaných poznámkových blokoch.
  • Pribudlo zobrazovanie náhľadov stránok, kedy sa zobrazuje niekoľko prvých slov každej stránky, aby mal používateľ približnú predstavu o tom, na čo kliká.
  • OneNote bude zvýrazňovať obsah, ktorý bol v zdieľanom poznámkovom bloku upravený používateľmi, ktorí k nemu majú prístup. Okrem toho je možné skrývať podstránky poznámkového bloku pre lepšiu prehľadnosť.
  • Pribudla aj možnosť používať vyhľadávanie textu pomocou klávesovej skratky CTL+F, ako aj funkcia “Povedzte, čo chcete urobiť”.
  • Pre poznámkové bloky pribudlo viacero možností prispôsobenia ako pridávanie názvov a zmena farby.

Náš tip
Aplikácia OneNote pre Windows 10 s novým rozhraním a funkciami je dostupná pre Insiderov

19.06.2017

+