MojWindows

Spoločnosť Acer približne mesiac a pol po oficiálnom uvedení nových produktov na tlačovej konferencii Next@Acer 2017 v New Yorku, svoje horúce novinky prináša aj pre český a slovenský trh. Na svoje si prídu nároční hráči, ale aj ľudia, ktorí hľadajú pracovný alebo multimediálny notebook. U predajcov sa objavia v nadchádzajúcich týždňoch.

Náš tip
Acer nám ukázal svoje okuliare pre virtuálnu a zmiešanú realitu Windows Mixed Reality

Acer Spin 1 

Vstupný model konvertibilnej rady Acer Spin s kovovým telom. Obrazovka s 11,6-palcovou uhlopriečkou a technológiou IPS disponuje rozlíšením Full HD. Z pohľadu výpočtového výkonu ponúka Spin 1 základ v podobe procesorov Intel Pentium a Celeron, 4 GB operačnej pamäte a maximálne 128 GB disku typu eMMC. Predávať sa bude za za odporúčanú cenu 400€.

Spin 1

Acer Swift 1

Ďalšia novinka z kategórie lacných notebookov ponúka celokovové telo, 13,3-palcový matný displej s Full HD rozlíšením, procesory Intel Pentium alebo Celeron, podsvietenú klávesnicu a dokonca aj SSD disk. Swift 1 okrem toho láka aj na 10-hodinovú výdrž. To všetko za cenu, ktorá štartuje na 399€.

4zu3_Acer_Swift_1

Acer Swift 3

Nový Acer Swift 3 ponúkne 15,6-palcový IPS displej s Full HD rozlíšením, procesory Intel Core siedmej generácie, a v niektorých konfiguráciách aj dedikovanú grafickú kartu Nvidia GeForce. Osadiť je možné 8 GB operačnej pamäte a SSD do 512 GB. Predajná cena začína na 649€.

acer-swift-3

Acer Switch 3

Prezentovaný bol aj lacnejší nástupca modelu Switch Alpha 12, ktorý ponúka rovnaký koncept, akurát orientovaný na nízku predajnú cenu. K dispozícii je 12,2-palcový displej s Full HD rozlíšením, procesory Intel Pentium alebo Celeron, 4 GB operačnej pamäte a maximálne 128 GB eMMC disk. Zjednodušené je aj vyhotovenie stojanu, no pri predajnej cene od 499 eur nemožno čakať zázraky.

acer_switch3

Acer Switch 5

Výkonnejší nástupca modelu Switch Alpha 12, ktorý sa od pôvodného modelu príliš nelíši, akurát prináša potrebné vylepšenia. Upravený bol napríklad zabudovaný stojan, ktorého sklon je pri vysunutí možné upravovať zatlačením na obrazovku, prípadne jej zdvihnutím. Pridaná bola taktiež aj čítačka odtlačkov prstov zabudovaná v tlačidle napájania. Inak sa pozeráme na 12-palcový IPS displej s rozlíšením 2160 x 1440 pixelov, pasívne chladené procesory Intel Core i5 a i7 siedmej generácie Kaby Lake, 8 GB operačnej pamäte a maximálne 512 GB SSD disk. Predajná cena začína od hranice 1099€.

Acer Aspire U27

Počítač typu all-in-one s 27-palcovou dotykovou FullHD obrazovkou, ktorý používa patentované pasívne chladenie LiquidLoop. Zaujme hlavne hrúbkou len 12mm, pričom ponúka takmer výkon bežného stolového počítača. Osadiť je možné procesor Intel Core i7 rodiny Kaby Lake, 32 GB operačnej pamäte a 512 GB SSD. Nechýba ani infračervená kamera pre prihlasovanie pomocou funkcie Windows Hello. Predajná cena ma začínať na 1299€.

Acer Aspire U27

Acer Nitro 5

Kúsok Nitro 5 je orientovaný na príležitostných hráčov, ktorí nechcú príliš rozhadzovať, no stále si chcú trochu zahrať a preferujú mobilitu. Ako to už býva zvykom, v ponuke je široká škála konfigurácií, pričom sa Acer nespolieha len na komponenty Intelu a Nvidie, ale ponúka aj riešenia od AMD. Zákazníci si tak môžu vybrať z grafickej karty NVIDIA GeForce 1050Ti a 7. generácie procesorov Intel Core i5 a i7, prípadne z procesorov AMD FX A10 a A12 v kombinácii s grafickou kartou Radeon RX550. V obidvoch prípadoch je pritom možné osadiť maximálne 32 GB operačnej pamäte a okrem toho je tu rovnako aj možnosť priplatiť si za PCIe SSD disky. Odporúčaná predajná cena sa pohybuje na úrovni 1099€.

Acer Nitro 5 2

Acer Predator Helios 300

Nový prírastok strednej triedy herných notebookov s kovovým telom, 15,6- alebo 17,3- palcovou obrazovkou s Full HD rozlíšením, procesorom Intel Core i5-7300HQ, prípadne Core i7-7700HQ a grafickými kartami GeForce GTX 1050 Ti alebo GTX 1060. Maximálne je možné osadiť 32 GB operačnej pamäte a taktiež je možné zvoliť kombináciu HDD a SSD diskov. Pre zvýšenú efektívnosť chladenia Acer použil chladiče AeroBlade. Odporúčaná predajná cena má v prípade najnižšej konfigurácie začínať na 1199€.

Predator_Helios_300_right-facing

Acer Triton 700

Pre náročných hráčov určený notebook, ktorý vychádza z beštie Predator 21 X, no zaujme hlavne vysokým výkonom v kompaktnom prevedení. V tele s hrúbkou 18,9 mm sa totiž ukrýva grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1080, procesory Intel Core siedmej generácie, maximálne 32 GB operačnej pamäte a dvojica NVMe PCIe SSD diskov. Acer Triton 700 je vybavený 15,6-palcovým displejom s podporou technológie G-Sync, ako aj novým systémom chladenia s dvojicou tenkých kovových ventilátorov.

Do očí hneď na prvý pohľad udiera veľký sklenený plát zo skla Gorilla Glass umiestnený nad klávesnicou, cez ktorý sa môžete pozrieť na komplexný chladiaci systém, no zároveň funguje ako touchpad. Ide o neštandardné umiestnenie touchpadu a používateľom bude pravdepodobne nejaký ten čas trvať, kým si na to vôbec zvyknú. Za túto hernú mašinu si poriadne zaplatíme, predajná cena totiž začína od 3 399 €.

Náš tip
Nvidia prišla s technikou Max-Q, ktorá dokáže znížiť hrúbku herných notebookov s GTX 1080 pod 2 cm

Predator_Triton_700_02

19.06.2017

+