MojWindows

Do očakávanej prezentácie Microsoftu počas hernej konferencie E3 zostávajú už len dni, a prípravy preto prebiehajú naplno. Softvérový gigant, ako aj množstvo vývojárskych štúdií zvučných mien, si pre fanúšikov pripravujú poriadnu dávku noviniek, čo prirodzene vyvoláva dohady o tom, čo vlastne uvidíme. Poriadnu vlnu špekulácií vyvolávajú hlavne nové ochranné známky, o ktoré spoločnosť Microsoft požiadala počas tohto týždňa.

Náš tip
Propagačné videá na konzolu “Project Scorpio” v sebe skrývajú viac ako sa zdá na prvý pohľad | Xbox

K tajomnému logu „S“ sa najnovšie pridáva označenie „DirectReality“, ktoré podľa náznakov súvisí s herným sektorom a holografickými aplikáciami. Tento pojem síce nesie podobnosť s termínom Windows Mixed Reality, no momentálne nie je možné povedať, či spolu skutočne súvisia. Ochranná známka pokrýva kategórie „herného softvéru pre počítače“, „online počítačového softvéru pre holografické aplikácie“ a „softvér ako služba“, čo toho neprezrádza príliš veľa.

Alex Kipman z radu Microsoftu navyše prezradil, že spoločnosť neplánuje prezentovať virtuálnu realitu pre konzoly Xbox, preto je ťažké vyčítať, čo môže sledovať novou ochrannou známkou. Možno ide skutočne len o náhodu, no načasovanie je prinajmenšom podozrivé. Či skutočne pôjde o akési prekvapenie v oblasti virtuálnej alebo rozšírenej reality sa dozvieme už na sklonku týždňa.

Zdroj: TheVerge

08.06.2017

+