MojWindows

Logitech dnes sprístupnila svoje nové softvérové riešenie Logitech Flow, ktorým chce zásadne zmeniť spôsob ovládania a súčasnej práce – bez prerušovania – s troma počítačmi naraz a s jedinou myšou. Aplikácia je ale bohužiaľ kompatibilná len s novými modelmi  Logitech MX Master 2S a s Logitech MX Anywhere 2S a myšou Logitech M590 Multi-Device Silent.

Náš tip
Logitech MX Master – bezdrôtová myš de luxe | Recenzia

Myši Logitech MX Master 2S a Logitech MX Anywhere 2S

Obidve novinky série MX prešli v porovnaní s predošlou generáciou viacerými hardvérovými vylepšeniami. Senzor bol vylepšení z pôvodného rozlíšenia 1000 DPI na maximálne rozlíšenie 4000 DPI a myši sú vybavené vylepšenou technológiou sledovania pohybu Darkfield High Precision. Tá sa má podpísať na zvýšení rýchlosti pohybu kurzoru myši a presnosť jeho ovládania. Logitech navyše uvádza, že myši dokážu sledovať pohyb na akomkoľvek povrchu, dokonca aj na skle.

Logitech Flow Enviro MX Master 2S

Ďalším zaujímavým vylepšením je takmer zdvojnásobenie výdrže batérie, ktorá narástla z pôvodných 40 na 70 dní. Samozrejme, že to závisí od spôsobu a dĺžky denného používania.

Myš Logitech MX Master 2S má rolovacie koliesko s adaptívnou rýchlosťou rolovania, ktoré automaticky prejde z krokového režimu do hyper rýchleho rolovania, aby ste mohli ľahko „preletieť“ dlhé dokumenty alebo webové stránky.

Logitech MX Master 2S PC Monitor

Nechýba ani štandardné vodorovné rolovanie pomocou kolieska ovládaného palcom a možnosť prispôsobiť si funkcie jednotlivých tlačidiel cez aplikáciu Logitech Options. Výrobca ďalej vyzdvihuje aj ergonomický tvar navrhnutý pre dlhodobé pohodlné používanie.

Logitech Flow Enviro Product Focus MX Master 2S

Očakáva sa, že nové myši budú dostupné v júni za ceny 89€ a 109€.

Aplikácia Logitech Flow

Logitech Flow je k dispozícii na bezplatné stiahnutie ako súčasť obslužnej aplikácie Logitech Options a v spojení s novými modelmi myší MX umožňuje ovládať až tri počítače naraz jedinou myšou a dokonca medzi nimi kopírovať a vkladať obsah, obrázky a dokumenty.

Nastavenie softvéru Logitech Flow je pritom jednoduché a má prehľadné používateľské prostredie. Aplikácia prepája počítače, ktoré sú pripojené k rovnakej Wi-Fi sieti a dokonca je kompatibilná aj pre používanie s odlišnými operačnými systémami súčasne.

01.06.2017

+